Lavanda ca și mâncare?
lavanda ca și mâncare?

Lavanda ca și mâncare?



Poate o să te surprindă acest fapt, însă această comoară specială nu este nu numai maestrul băii și al tratamentelor naturiste, ci și o adevărată vedetă a bucătăriei. Dacă te gândești bine, acest fapt nici nu este atât de surprinzător, deoarece lavanda conferă nu numai un gust special complementar mâncărurilor, ci și o textură inedită și o culoare individuală, iar esențele sale speciale se amestecă și ele în băuturi și mâncăruri.

Adăugată în mâncare, lavanda le conferă un plus discret gusturilor de bază, încearcă-o și tu!

Dacă îți place această idee, mai întâi trebuie să te asiguri, că folosești doar flori curate. Acest fapt este deosebit de important. Dacă cumperi flori uscate într-un plafar, cel mai probabil aceste sunt în regulă, însă este bine să fii întotdeauna precaută: alege un producător de încredere, iar după deschiderea ambalajului, controlează florile, să nu fie mucegăite.

Culoarea florilor uscate nu este atât de intensivă, de aceea pentru decorațiuni îți recomand să folosești flori proaspăt culese. Dacă ai cules și ai uscat tu florile, opărește-le chiar și de două ori, înainte de a le folosi în mâncare.

Ești curioasă la ce se poate folosi lavanda?

Să știi, că nu numai la deserturi. Lavanda se pretează minunat la carnea albă de pasăre. Ce zici, de exemplu de un pui prăjit în sos de piersici, presărat cu puțină lavandă?

Iată câteva sfaturi simple, cum poți folosi lavanda:
  • La prepararea brioșelor sau a negresei adăugă la aluat o jumătate de linguriță de flori de lavandă pentru un gust ușor, dar nedrescris de delicios
  • Este o alegere perfectă pentru condimentarea dulceței de căpșuni și de caise: adăugă câte o linguriță de flori de lavandă la fiecare kilogram de fructe
  • Este o decorațiune perfectă pentru prăjituri și torturi, presară-le doar cu micile flori violete pentru un succes garantat!
Și la urmă îți dezvălui rețeta limonadei cu lavandă:
Prepară mai întâi siropul de lavandă după cum urmează: fierbe o cană de apă cu trei lingurițe de ștevie și o ceașcă de lavandă proaspătă (sau uscată), amestecându-o în continuu.

Lasă-o să se răcească, punând-o în frigider pentru câteva ore și apoi prepară limonada. Pentru acesta nu trebuie să faci altceva, decât să adaugi felii de lămâie proaspăt tăiate în apă rece, cuburi de gheață după plac și apoi siropul preparat în prealabil. Este ceva special, nu-i așa?

Tu pe care vrei să-l încerci mai întâi?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe