Rețetele tale pentru băi relaxante – de la Zâna săpunurilor
rețetele tale pentru băi relaxante – de la zâna săpunurilor

Rețetele tale pentru băi relaxante – de la Zâna săpunurilor



Agitația dinaintea Sărbătorilor te-a obosit peste măsură? Nu-ți mai dorești altceva decât puțină odihnă și o vacanță? Nu te îngrijora, sunt aici să te ajut. Mai jos, am listat rețete pentru băi minunat de relaxante – sunt simplu de realizat, poți să te bucuri de ele oricând.

Câteva plante medicinale de folosit pentru o baie fantastică:

Rozmarin

Revigorant, foarte util, dacă ești răcită sau gripată.

Măghiran

Această plantă are o aromă puternică și e componenta perfectă pentru o baie cu plante.

Citronella 

Excelentă pentru ceai sau o baie relaxantă; e folosită mai ales în cazul durerilor de cap și pentru ameliorarea stărilor depresive. E benefică și pentru cei cu afecțiuni reumatoidale.

Mentă

Revigorantă și relaxantă, în același timp.

Lavandă 

Lavanda este cunoscută pentru efectele sale calmante și relaxante. Medicina populară o folsește pentru calmarea durerilor de cap și împotriva insomniei.

Eucalipt

Uleiul său este plin de ingrediente benefice atunci când sunt inhalate – dar te poți bucura de efectele sale și adăugându-l în apa de baie. Dar ai grijă, poate provoca agitație, în cantități prea mari.

Băi cu plante:

  1. Măghiranul și rozmarinul conferă băii un efect relaxant. Pune câte o lingură din fiecare într-un săculeț de in și leagă-l la gură (cantitățile se referă la planta uscată – dacă folosești planta verde, ai nevoie de o cantitate dublă). Pune săculețul în apa de baie. Te va ajuta să te simți împrospătată și relaxată.
  2. Citronella și lavanda creează o baie de plante extraordinară. Pune câte o lingură din fiecare, în săculeț, introdu-l în apă și relaxează-te! :)
  3. Lavanda, menta și măghiranul au efecte vizibile, ameliorând simptomele răcelii. Pune câte o lingură din fiecare plantă în săculeț și introdu-l în apa de baie. Pentru adulți, poți adăuga în apă și 5 picături de ulei esențial de eucalipt – amestecă-l cu o lingură de miere sau lapte înainte de a-l turna în apă. Nu sta mai mult de 20 de minute în această baie și după ce ieși, bagă-te imediat în pat! Efectele sunt garantate.

Băi relaxante:

  1. Baie relaxantă cu lavandă
Această baie este perfecțiunea însăși! Încălzește 4-5 linguri de miere neutră (ex. acacia) și adaugă 3 linguri de floare de lavandă uscată, 10 ml smântână, 1 linguriță de Ulei cosmetic de migdale dulci și 8 picături de Ulei esențial de lavandă. Pune amestecul în apa de baie și vei reîntineri!
  1. Baie cu ylang-ylang
Dacă mai ai încă oboseala Sărbătorilor pe umeri, încearcă această baie! Într-o ceașcă de lapte de capră amestecă 2 linguri de ulei de măsline și 8-10 picături de Ulei esențial de ylang-ylang. Toarnă amestecul în apă și ia-ți adio de la stres!

  1. Baie cu geranium
Agitația de zi cu zi își pune amprenta asupra frumuseții tale – ceea ce, să fim sincere, nu e o veste prea bună. Prepară această baie, dacă simți că nu ai reușit să te relaxezi complet. Amestecă 10 picături de Ulei esențial de geranium cu 10 ml de lapte și o lingură de miere. Acum liniștește-te, lasă toate grijile de peste zi în urmă!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe