Săptămâna tematică Manna: Curăţarea tenului II.
săptămâna tematică manna: curăţarea tenului ii.

Săptămâna tematică Manna: Curăţarea tenului II.



Săptămâna aceasta este dedicată curăţării tenului. Deja ai aflat multe sfaturi deosebit de utile. În această postare am adunat pentru tine câteva reţete foarte simple şi super pentru curăţarea tenului, pe care le poţi prepara şi tu acasă.

Pentru tenul uscat şi deshidratat

Loţiune de curăţare cu măsline

Vei avea nevoie de:

Metoda de preparare:

Amestecă toate ingredientele cu mixer manual la o turaţie mică. Consistenţa este potrivită atunci când săpunul răzuit este dizolvat. După aceea, poţi pune compoziţia într-o sticluţă.

Metoda de aplicare:

Umezeşte-ţi faţa, apoi spală-o cu această loţiune de curăţare. Clăteşte loţiunea cu apă călduţă. Atenţie, evită zona ochilor, deoarece uleiul esenţial şi săpunul pot avea efect iritant (ştii, noi nu folosim formule fără lacrimi în săpunurile Manna).

Pentru tenul sensibil

Loţiune de curăţare cu făină din fulgi de ovăz

Vei avea nevoie de:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu (din farmacie)
  • 2 linguri de făină de ovăz

Metoda de preparare:

Amestecă cele două ingrediente şi până la utilizare păstrează amestecul într-o cutie închisă ferm.

Metoda de aplicare:

Amestecă aprox. jumătate de linguriţă din amestecul de loţiune cu apă caldă până la obţinerea unei paste moi. Spală faţa cu acest amestec cu mişcări circulare delicate, apoi clăteşte faţa cu apă călduţă.

Pentru tenul gras cu probleme

Lapte de curăţare cu urzică, lavandă şi muşeţel

Vei avea nevoie de:

Metoda de preparare:

Într-un vas micuţ, la foc foarte mic, încălzeşte laptele, apoi adaugă cele trei plante medicinale. Continuă să încălzeşti amestecul încă 3-5 minute. Se fierbe până ce amestecul emană parfum. Apoi scoate vasul de pe foc şi lasă amestecul să se răcească. La final, adaugă uleiurile esenţiale şi amestecă bine. Filtrează amestecul şi pune-l într-un borcan sau sticlă. Se păstrează în frigider aprox. 5 zile.

Metoda de aplicare:

Şterge-ţi faţa cu laptele de curăţare aplicat cu ajutorul unei bile de vată pentru demachiere. Aşteaptă puţin, apoi clăteşte loţiunea cu apă. Amestecul are efect de hidratare şi curăţare deosebit. Te va cuceri!

Pentru tenul combinat

Loţiune de curăţare aromată

Vei avea nevoie de:

Metoda de preparare:

Amestecă zeama de lămâie proaspăt stoarsă cu ceaiul verde şi 150 ml de apă. La foc mic, încălzeşte amestecul, apoi după 3 minute adaugă oţetul de mere. Amestecă ingredientele în profunzime, lasă amestecul pe foc încă puţin, apoi scoate-l de pe foc şi lasă-l să se răcească. La final, adaugă uleiurile esenţiale.

Metoda de aplicare:

Se poate folosi de mai multe ori pe zi. Clăteşte-ţi faţa cu loţiunea aplicată pe o bilă de vată. Conferă tenului prospeţime şi luminozitate.

Pentru tenul normal

Loţiune de curăţare cu afine şi portocale

Vei avea nevoie de:

  • 2 linguri de făină de ovăz
  • Coaja răzuită şi uscată de la o jumătate de portocală (foloseşte portocală bio şi doar porţiunea portocalie din coajă, care se va usca repede pe hârtie de copt pe radiator)
  • 100 g afine
  • 2 linguriunt organic de cocos virgin Manna

Metoda de preparare:

Într-un robot de bucătărie (sau mixer vertical), amestecă ingredientele şi adaugă coaja de portocale la final. Se păstrează 2 săptămâni în frigider, în cutie închisă bine.

Metoda de aplicare:

Masează-ţi faţa cu o cantitate cât o alună, cu grijă. La final, clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Curăţă frumos şi elimină eficient celulele epiteliale moarte.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe