Reîmprospătează-te cu sirop de lavandă și lămâie!
reîmprospătează-te cu sirop de lavandă și lămâie!

Reîmprospătează-te cu sirop de lavandă și lămâie!



Știai că lavanda nu numai că seduce prin superba sa culoare mov, prin parfumul dulce-condimentat, dar are și un gust fantastic? Merită încercat!?

Lavanda este favorita multora dintre noi. Nu îmi pot imagina un peisaj mai reconfortant decât un câmp văratic înflorit de lavandă. Culoarea sa minunată, vibrantă și parfumul distinctiv și puternic sunt, de asemenea, fermecătoare.

Nu este de mirare că această floare este utilizată în moduri extrem de diferite și intensifică o mare varietate de produse, datorită aromei și culorii sale. Lavanda are un efect fantastic asupra bunăstării și stării noastre de spirit. Are un efect sedativ bine cunoscut, astfel încât o poți folosi în caz de tulburări de somn, inhalarea aromei sale te ajută să te relaxezi și să depășești momentul stresant. Relaxarea este garantată atunci când este amestecată cu ulei de masaj.

Dar te-ai gândit vreodată la aceasta sub formă de băutură răcoritoare de vară? Merită încercat, așadar ți-am adus o rețetă foarte delicioasă, fără zahăr, de sirop de lavandă de casă! ?

Sirop de lavandă de casă, cu lămâie și fără zahăr

Ingrediente:
  • cca. 30 de fire de lavandă
  • 1 l de apă
  • zeama a 2 lămâi
  • 300 g zahăr de mesteacăn
  • 1 linguriță de acid citric
Se recomandă clătirea buchetului de lavandă sub jet de apă rece, apoi uscarea acestuia prin suspendare într-un loc ventilat.

Toarnă zahărul de mesteacăn în apă și pune să fiarbă. Între timp, sfărâmă florile de lavandă. Când a fiert apa, fierbe și lavanda în aceasta, apoi adaugă zeama lămâilor și acidul citric. Acoperă totul cu un capac și lasă așa peste noapte. A doua zi, strecoară totul printr-o strecurătoare deasă și adu din nou la fierbere. Apoi, tot ce trebuie să faci este să torni siropul rezultat în sticle cu etanș, dezinfectate și sterilizate în prealabil. Pune sticlele într-un coș căptușit, acoperă-le bine și lasă-le să se răcească lent.

Datorită faptului că nu conține conservanți, după deschidere, depozitează siropul la frigider și încearcă să îl consumi în câteva zile. De asemenea, îl poți dilua cu apă rece sau cu apă minerală carbogazoasă. Sucul rece și parfumat conferă o răcorire plăcută în zilele toride de vară, dar îl poți strecura și în compoziția unei budinci, a unui iaurt natural (de soia) sau poți intensifica aluatul ori crema unei prăjituri.

De lavandă nu te poți sătura niciodată!

Dacă nici Tu nu pe poți împlini cu aroma de lavandă, așa precum nici eu nu mă pot sătura de acesta, atunci haide să aruncăm o privire printre cosmeticele Manna! Desigur, această minunată plantă își are un loc special și în lumea îngrijirii pielii cu produse vegane și fără chimicale! ?

Printre cele mai recente Manne, salutăm cu căldură Săpunul cu cărbune activ pentru curățarea feței cu ulei esențial de lavandă. Merită încercat pentru tenul gras, predispus la coșuri, acnee - efectele sale benefice au fost dovedite și prin teste de laborator!
Săpunul COCO Manna pentru mâini cu ulei de măsline și lavandă oferă, de asemenea, o îngrijire parfumată alături spălarea frecventă a mâinilor.
Marele favorit al Mannei, Săpunul Șuvițe sănătoase, conține, de asemenea, ulei esențial de lavandă pentru îngrijirea blândă a scalpului, alături de ulei esențial din arbore de ceai și argilă verde.
Dacă îți place să folosești săpun lichid, atunci să știi că Săpunul lichid COCO lavandă te răsfață și cu o aromă cerească, iar cei mai tineri membrii ai familiei, se pot bucura de cremoasa spumă a Săpunului lichid deliciu spumos, cu parfum de lavandă.

Se numără tot printre cele mai noi Manne, Gelul din esență de flori cu acid hialuronic și lavandă, Este o loțiune pentru îngrijirea pielii, cu aromă mirifică, textură ușoară și gelatinoasă, care este potrivită pentru toate tipurile de piele și poate fi folosită atât pentru îngrijirea feței, cât și pentru corp.
Dacă te afli în căutarea unei îngrijiri puțin mai intense, mai bogate, o alegere excelentă devine este Untul de shea filtrat prin rocă vulcanică cu ulei esențial de lavandă și arbore de ceai - ce conferă un răsfăț parfumat, din cap și până la picioare.

Lavanda își are locul de onoare și în compoziția deodorantelor naturale - Deodorantul cremă cu lavandă și arbore de ceai este deosebit de proaspăt, de reconfortant și conferă un parfum proaspăt chiar și pe cea mai mare căldură.

Te poți aștepta la un somn odihnitor și profund, dacă te îmbăiezi în spuma liniștitoare a unei băi de seară: Bila de baie Manna cu aromă de geraniu-lavandă te ajută să uiți de toate grijile.

Pe lângă îngrijirea frumuseții, poți folosi Uleiul esențial de lavandă 100% pur și pentru curățarea fără chimicale, ca balsam de rufe ori ca odorizant universal.

Bucură-te de vară - și răcorește-te cu lavandă, din interior spre exterior! ?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe