Prepară lapte vegan de casă!
prepară lapte vegan de casă!

Prepară lapte vegan de casă!



Tipurile de lapte din semințe sunt preferatele mele, deoarece sunt bogate în oligoelemente și minerale, iar în plus sunt complet vegetale, ceea ce înseamnă că pot fi încorporate perfect în dieta vegană.

Laptele vegetal se regăsește într-o gamă mult mai variată și mulți îl preferă mai degrabă decât pe cel de vacă. Vestea bună este că nu trebuie să te bazezi doar pe versiunile disponibile în magazin, pentru că îți poți realiza chiar la tine acasă un lapte delicios, și aproape la un sfert de preț față de cel de pe rafturi. Cel mai răspândit este laptele de soia, urmat de laptele de orez, laptele de migdale, dar există și lapte de ovăz, de cajou, de mei și de alac.

Prepararea acestora este surprinzător de simplă: nu ai nevoie decât de semințele corespunzătoare, de un blender și apă. Semințele trebuie de obicei ținute la înmuiat timp de câteva ore pentru ca digerarea enzimelor să devină mai ușoară. Apoi, după schimbarea apei în care au stat la înmuiat și adăugarea de apă proaspătă, de adaugă în blender și se pornește timp de 1-2 minute până când apa devine albă.

Iată rețetele mele preferate! Acestea sunt rețete de bază, dacă le-ai încercat și s-au dovedit a fi bune, atunci le poți aromatiza cu batoane de vanilie, sirop de arțar sau chiar scorțișoară.

Lapte de orez de casă

Laptele se realizează din orez brun. După ce se ține la înmuiat timp de câteva ore, orezul brun se fierbe într-o cantitate de apă de unul și jumătate, la care se adaugă un praf de sare și puțin îndulcitor, apoi se dă totul prin blender (cu apa cu tot) și se strecoară printr-o strecurătoare deasă. Ceea ce este important de știut este că pasta lichidă se va așeza pe fundul sticlei, așadar, asigură-te că agiți bine sticla înainte de a consuma laptele! Pulpa de orez decantată poate fi utilizată în realizarea de chiftelele de legume.

Ingrediente pentru aprox. 900 ml:
  • 50g orez brun
  • 800 ml apă
  • un vârf de sare
  • îndulcitor.

Lapte de cocos de casă

În rândul tipurilor de lapte de casă, cel de cocos este al doilea cel mai popular: poate fi surprinzător, dar este chiar mai ieftin decât laptele de vacă din magazin. Este o necesitate pentru pasionații de cocos, datorită aromei sale de nucă de cocos. Puterea gustului depinde și de proporții, adică cu cât adaugi mai mult cocos ras deshidratat per unitate de apă, cu atât va fi mai gustos.

  • Achiziționează 1 kg de cocos ras deshidratat
  • ia 800 ml de apă
  • un vârf de sare
  • o lingură de zahăr de mesteacăn.
Înainte de a pregăti laptele, înmoaie cocosul ras în apă fierbinte timp de câteva ore sau îl poți ține în apă rece la frigider peste noapte. Apoi toarnă amestecul într-un blender timp de 2-3 minute și filtrează printr-o cârpă sau o strecurătoare foarte fină.


Lapte de migdale de casă

Laptele de migdale reprezintă unul dintre cele mai delicioase tipuri de lapte vegetal. Migdalele ar trebui să fie întotdeauna nearomate și decojite. Dacă poți obține migdale ne decojite, nu rata nici așa ocazia de a le achiziționa! Opărește cantitatea dorită de migdale și lasă totul în apa fierbinte aproximativ 20 de secunde. Aruncă apa, iar acum le poți decoji cu ușurință. Lasă-le la înmuiat în apă călduță timp de câteva ore, apoi aruncă apa și toarnă în blender cu o apă proaspătă, în cantitatea dorită. Se amestecă în blender timp de 2 minute, apoi se strecoară. Se obține aproximativ 1 litru de lapte de la 100 g de migdale decojite. Nu arunca granulele de migdale rămase în timpul filtrării, lasă-le la uscat și ți-ai și preparat făină de migdale.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe