Tipurile de lapte din semințe sunt preferatele mele, deoarece sunt bogate în oligoelemente și minerale, iar în plus sunt complet vegetale, ceea ce înseamnă că pot fi încorporate perfect în dieta vegană.
Laptele vegetal se regăsește într-o gamă mult mai variată și mulți îl preferă mai degrabă decât pe cel de vacă. Vestea bună este că nu trebuie să te bazezi doar pe versiunile disponibile în magazin, pentru că îți poți realiza chiar la tine acasă un lapte delicios, și aproape la un sfert de preț față de cel de pe rafturi. Cel mai răspândit este laptele de soia, urmat de laptele de orez, laptele de migdale, dar există și lapte de ovăz, de cajou, de mei și de alac.Prepararea acestora este surprinzător de simplă: nu ai nevoie decât de semințele corespunzătoare, de un blender și apă. Semințele trebuie de obicei ținute la înmuiat timp de câteva ore pentru ca digerarea enzimelor să devină mai ușoară. Apoi, după schimbarea apei în care au stat la înmuiat și adăugarea de apă proaspătă, de adaugă în blender și se pornește timp de 1-2 minute până când apa devine albă.
Iată rețetele mele preferate! Acestea sunt rețete de bază, dacă le-ai încercat și s-au dovedit a fi bune, atunci le poți aromatiza cu batoane de vanilie, sirop de arțar sau chiar scorțișoară.
Lapte de orez de casă
Laptele se realizează din orez brun. După ce se ține la înmuiat timp de câteva ore, orezul brun se fierbe într-o cantitate de apă de unul și jumătate, la care se adaugă un praf de sare și puțin îndulcitor, apoi se dă totul prin blender (cu apa cu tot) și se strecoară printr-o strecurătoare deasă. Ceea ce este important de știut este că pasta lichidă se va așeza pe fundul sticlei, așadar, asigură-te că agiți bine sticla înainte de a consuma laptele! Pulpa de orez decantată poate fi utilizată în realizarea de chiftelele de legume.Ingrediente pentru aprox. 900 ml:
- 50g orez brun
- 800 ml apă
- un vârf de sare
- îndulcitor.
Lapte de cocos de casă
În rândul tipurilor de lapte de casă, cel de cocos este al doilea cel mai popular: poate fi surprinzător, dar este chiar mai ieftin decât laptele de vacă din magazin. Este o necesitate pentru pasionații de cocos, datorită aromei sale de nucă de cocos. Puterea gustului depinde și de proporții, adică cu cât adaugi mai mult cocos ras deshidratat per unitate de apă, cu atât va fi mai gustos.- Achiziționează 1 kg de cocos ras deshidratat
- ia 800 ml de apă
- un vârf de sare
- o lingură de zahăr de mesteacăn.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta