Prepară gem de caise fără zahăr!
prepară gem de caise fără zahăr!

Prepară gem de caise fără zahăr!



Culoarea aurie a gemului de caise îți încălzește inima chiar și în cele mai reci zile și readuce starea de spirit a verii.

În plus, gustul și aroma minunată vor intensifica gustul fiecărei prăjituri, dar și doar întins pe pâine va fi absolut delicios! Și dacă întreaga familie se adună atunci când gătești gemul, ziua respectivă va deveni o experiență de neuitat, iar timpul petrecut împreună îți va fi reamintit cu fiecare lingură de gem.

Gem de caise fără zahăr

Deși gemurile tradiționale sunt realizate cu mult zahăr adăugat, din fericire, astăzi, putem omite acest ingredient din rețetă.

Voi scrie rețeta pentru un kilogram de caise, însă din acesta se va prepara doar foarte puțin gem, așadar îi poți înmulți ingredientele cu îndrăzneală, pentru a dura până în sezonul de caise de vara viitoare!

Ingrediente:

• 1 kg de caise coapte, spălate bine și cu sâmburii îndepărtați
• 150 g îndulcitor
• 10 g pectină
• zeama de la o lămâie

Dacă nu dorești coaja de la caise, atunci adaugă-le în apă caldă timp de câteva minute și apoi decojește-le. Chiar și fără coajă poți realiza un gem foarte delicios. Adaugă toate caisele spălate și fără sâmburi într-o cratiță mare la foc mediu. Între timp, adaugă borcanele spălate bine într-o tavă de copt, pe care ai umplut-o în prealabil pe jumătate cu apă și apoi pune-o pe foc mic, pentru a începe să se încălzească. Pe de o parte, astfel se vor steriliza și mai bine, iar pe de altă parte, nu se vor crăpa atunci când se adaugă gemul fierbinte.

Între timp, pregătește locul unde se vor răci lent. Alege un loc unde nu îți vor sta în drum, deoarece borcanele vor rămâne acolo timp de trei zile. Pune într-un coș două sau trei pături groase, deoarece cu acestea vei acoperi bine borcanele.

Între timp, acordă atenție și la caise, pe care nu uita să le amesteci din când în când, pentru a nu se arde. Fierbe bine totul până când nu se mai simt bucățele mai mari și deja eliberează o zeamă proprie. Apoi amestecă totul cu un blender. Adaugă îndulcitorul amestecat cu pectină în gemul aflat în plină fierbere.

Se fierbe încă 15 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie. Apoi se toarnă în borcane. Pentru siguranță, pune în borcane mai întâi o lingură de gem, pentru ca sticla să preia căldura, iar apoi le poți umple.

Înfiletează bine capacele borcanelor, apoi menține-le timp de câteva minute cu susul în jos. Acest lucru este util, deoarece astfel devine și mai sigur că nu se va strica gemul.

Așează borcanele în coșul cu pături, acoperă-le bine, dar de această dată cu capul în sus. După câteva zile, când s-au răcit complet, le poți așeza pe raft.

Și pielea ta va adora caisele

Nu sunt doar pentru mâncat. Și pielea ta le va adora. Untul de caise Manna s-a născut din dragostea uleiului din sâmburi de caise cu untul de shea, special pentru a îți hrăni și răsfăța pielea. Această Mannă reprezintă însăși vara! Include tot ce poate oferi vara și ceea ce poate avea nevoie pielea Ta.

Uleiul de sâmburi de caise presat la rece este amestecat în unt de shea, astfel încât să-l poți aplica foarte ușor pe piele. Această Mannă a fost dezvoltată fără teste pe animale. Este atestată de către Societatea Vegan Society și Cosmos Natural, dar nu conține nici ulei de palmier.

Ingredientele din compoziția acestei Manne au toate un efect emolient, așa că pregătește-te ca pielea ta să devină cu adevărat catifelată datorită utilizării sale. Îl poți folosi chiar și pe pielea matură, vei fi foarte mulțumită de efecte.

Poți folosi cu încredere acest miracol alb, fără parfum, ca loțiune de corp, dar se potrivește și ca cremă de față, cremă de mâini și chiar o loțiune pentru picioare. În acest fel te vei putea răsfăța cu el din cap până în picioare.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe