
Paste cu pesto: o cină mediteraneană pentru weekend
Știai că pesto provine din verbul în italiană pestare, care face referire la pisarea, zdrobirea ingredientelor? Azi sosul a devenit sinonim cu bucătăria italiană. Dacă ești adeptul gusturilor mediteraneene, e bine să știi că prepararea acestei delicatese este extrem de simplă. În loc de varianta găsită pe rafturile magazinelor, te sfătuiesc să alegi cea pregătită acasă! Pe de o parte este cu mult mai gustoasă decât cea din supermarketuri, pe de altă parte nu se strică ușor, iar dacă prepari o porție mai mare, îți stă oricând la dispoziție în frigider.
Să vedem cum se prepară un sos de pesto de casă:
Îți voi prezenta pesto genovese, unul dintre sosurile cele mai cunoscute și apreciate. Vei avea nevoie de șapte ingrediente: busuioc, usturoi, parmezan, semințe de pin, ulei de măsline, sare și piper. E recomandat ca sosul să se prepare într-un mojar: adaugă 2-3 pumnuri de frunze de busuioc spălate, curățate și uscate, în jur de 6 căței de usturoi și sare, și zdrobește-le până când pasta creată devine cremoasă. Adaugă încet 1-2 dl de ulei de măsline, 10 dkg de parmezan proaspăt ras și piperul, se amestecă bine până ce amestecul devine omogen. Poți prepara sos de pesto și din alte ingrediente precum ardei, roșii uscate, pătrunjel, rucola, dar și mentă ori fistic.
Italienii spun că secretul unui pesto bun este ca busuiocul să nu intre în contact cu niciun metal, nici măcar cu lama cuțitului, deoarece îi schimbă gustul într-unul amărui. Ai grijă și ca toate ingredientele să fie proaspete și de calitate.
Iar acum să urmeze o rețetă delicioasă de paste cu sos de pesto ce se prepară rapid și e perfectă pentru o cină cu prietenii! O limonadă răcoritoare de casă se îmbină perfect cu această rețetă!
Penne cu pesto
Ingrediente:
450 dkg tagliatelle sau penne
12 dkg frunze de busuioc proaspăt
3 dkg semințe de pin
5 dkg parmezan proaspăt ras
2 căței usturoi
1 și ¼ dl ulei de măsline
sare după gust
Mod de preparare:
Pentru sos pune usturoiul, semințele de pin, sarea și busuiocul într-un mojar, și pisează-le până devin o pastă. Așează pasta obținută într-un bol, adaugă uleiul de măsline și parmezanul ca să obții un sos dens și cremos.
Adaugă pastele în apa clocotindă și ușor sărată. Fierbe-le 8-10 minute Începând cu refierberea apei, lasă-le 8-10 minute. Strecoară pastele, pune-le înapoi în oală și adaugă jumătatea cantității de pesto. După ce le servești pe farfurii preîncălzite, adaugă peste jumătatea sosului rămas. Decorează mâncarea cu busuioc proaspăt.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta