Animal în casă: ai nevoie de așa ceva?
animal în casă: ai nevoie de așa ceva?

Animal în casă: ai nevoie de așa ceva?



A deține un animal de companie în casă sau afară, în curte este tema despre care oricine are o părere fermă. Nu există cale de mijloc, numai argumente și contraargumente. Să vedem ce sună pro și contra, apoi să urmeze părerile voastre!

Iată argumentele contra!


Dacă animalul tău trăiește sub același acoperiș cu tine, chiar ai nevoie de mult autocontrol și de și mai multă răbdare. Deoarece poate ajunge la orice din casă, fie vorba de mobilier, haine, accesorii de bucătărie, mai devreme sau mai târziu va trebui să dai față suprafețelor acoperite cu păr de pisică sau câine. Dacă astfel de lucruri te enervează sau te scot din sărite, nici prin gând să nu-ți treacă să-ți ții animalul în casă. Pe de altă parte, igiena este contraargumentul forte al celor care sunt împotriva ținerii animalelor în casă. Un câine în casă trebuie învățat să respecte anumite reguli pentru a deveni cuminte, căci vecinii sigur nu vor tolera lătratul tare și continuu. În cazul pisicii poți spune adio mobilierului și covoarelor prețioase, deoarece pisica ta le va folosi pentru a-și ascuți ghearele și pentru joacă.

Un alt factor este managementul timpului. Majoritatea câinilor au un bioritm stabil, ceea ce presupune că dimineța și seara trebuie scoși la plimbare cu aproximație la aceeași oră ca să-și facă nevoile și să-și dezmorțească oasele. Deci, dacă gestionarea timpului tău este imprevizibilă, petreci mult timp cu prietenii, la locul de muncă, călătorești mult, îți place să dormi mult, iar când seara ajungi acasă te culci și dormi ca bușteanul ori lenevești în fața televizorului, atunci a ține un câine în casă sigur nu se potrivește silului tău de viață. Pisicile nu solicită atât de mult companie permanentă, dar nu le poți lăsa perioade mai lungi nesupravegheate. Curățarea litierei este o regulă de bază, este obligatoriu ca aceasta să fie schimbată zilnic, deoarece cea mai mare parte a bolilor și a paraziților se dezvoltă în ea.

Iar acum să vedem care sunt avantajele deținerii unui animal în casă:


Am văzut multe exemple pentru cazuri în care prezenţa unui animal de companie este excepţională şi pentru psihicul unui adult care trăiește singur. Imaginează-ți ce bucurie simte persoana care, ajungând acasă după o zi de lucru, este întâmpinată de “cineva” care aduce multă bună-dispoziție în casă, te face să râzi și chiar lenevește lângă tine pe canapea .

Te și îndeamnă să ieși din casă, să faci mșicare, astfel te ajută să trăiești sănătos! Mergând cu el în parc, te poți întâlni cu alte persoane care dețin câine, te poți împrieteni cu aceștia. Poți învăța multe și de la pisici, de exemplu să-ți iubești propria persoană. Te vrăjesc cu personalitatea lor independentă, și pot deveni parteneri egali. Având un animal de casă, copilul tău poate deveni mai responsabil, îl ajută să devină mai atent la cei din jur și să fie mai empatic.

Probabil ești curioasă să afli eu de care parte a baricadei mă situez. ☺ Sunt de partea animalelor. Apartament, casă sau curte? Doar animalele ar putea oferi răspunsul la această întrebare, dar, din păcate, nu suntem încă la nivelul la care această comunicare s-ar putea realiza. Astfel rămân doar argumentele pro și contra. Tu ce părere ai?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • secrete manna: mannele preferate într-un nou rol! - blog

    Secrete Manna: Mannele preferate într-un nou rol!

    Un produs Manna ascunde multe moduri de utilizare! Când recunoști multiplele posibilități de folosire, până și ale ambalajului, ți se deschid noi dimensiuni! Iată câteva idei noi, să te poți bucura de Mannele tale preferate în moduri variate!

    Vizualizează
  • crează-ți propria colecție de unturi exotice! - blog

    Crează-ți propria colecție de unturi exotice!

    Ți-am pus de o parte șase unturi de shea Manna de 15 ml dintre care poți alege trei preferate! Vei regăsi printre ele unt de shea organic din Ghana, unturi de shea îmbogățite cu uleiuri esențiale de mușețel, cubeba, grapefruit-neroli, lavandă-arbore de ceai ori portocală-ylang -ylang .

    Vizualizează
  • zânele în acțiune - blog

    Zânele în acțiune

    Știi bine și tu cât de importante sunt păstrarea sănătății și exercițiul fizic. Imaginează-ți că pentru menținerea sănătății un om ar trebui să facă săptămânal 5x1 oră de mișcare

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe