Nu ai fi crezut asta despre ceaiul alb
nu ai fi crezut asta despre ceaiul alb

Nu ai fi crezut asta despre ceaiul alb



Nu este nimic mai plăcut decât ghemuitul sub o pătură moale, alături de un ceai relaxant, însă nu este chiar indiferent ce ceai alegi pentru o astfel de ocazie. Ceaiul alb este una dintre cele mai originale alegeri, deoarece îl vei adora nu numai datorită gustului său mătăsos, ușor, dar și pentru că te ajută că îți păstrezi frumusețea.


Fără îndoială, ceaiul alb este tipul de ceai despre care știm cele mai puține informații și nu este exagerat să declarăm că este neglijat în mod necuvenit în importanța sa.

De aceea, ți-am colectat cele mai interesante informații despre această specialitate și îți voi dezvălui cum o poți folosi pentru a-ți îngriji pielea.


Ceaiul alb nu este deloc alb

Dacă nu l-ai încercat până acum, vei rămâne surprinsă să afli că, de fapt, nu are o culoare anume. Este translucid sau posibil ușor verzui, însă este cel mai deschis la culoare dintre toate ceaiurile. Cu toate acestea, numele său provine chiar de la faptul că frunzele tinere, fragede, din care este realizat ceaiul, au un strat alb-argintiu, pufos, atunci când sunt culese. Ceaiul negru, verde și alb se prepară și din frunzele plantei de ceai (Camellia Sinensis), dar într-un mod diferit.



Albul, puritatea în sens figurat, reprezintă un adevăr valabil în cazul ceaiului alb

Acesta este cel mai puțin prelucrat ceai, trecând numai prin procesul de uscare (în mod tradițional - la soare) și ofilire, alături de o grijă desăvârșită, blândă și atentă. În spre deosebire de celelalte tipuri de ceai, abia oxidează. Se caracterizează prin conținut ridicat de vitamine și antioxidanți (mai mare decât soiurile tradiționale de ceai), în principal datorită acestei prelucrări atente, dar minimaliste.



Odinioară era tăiată cu o foarfecă de aur și era considerată o curiozitate

Istoria ceaiului alb se întoarce în timp cu cel puțin 1000 de ani și este înconjurată de multe legende. Conform unei astfel de povești (despre care adevărul este încă necunoscut), pe vremea împăraților chinezi, mugurii din care obișnuiau să prelucreze ceaiul alb, erau tăiați cu foarfecă de aur. Din cauza inaccesibilității sale, a fost considerată băutura împăraților (numită și imperială). Muritorii de rând nu aveau acces la aceasta, era un privilegiu să bei o ceașcă de ceai alb.

La început, ceaiul alb era o raritate în lumea occidentală. Acest lucru este de înțeles, deoarece ceaiul alb original, clasic, a fost cultivat într-o singură provincie chineză, și anume în Fujian, nicăieri altundeva. Astăzi cunoaștem deja mai multe tipuri de ceai alb, dar nici astfel nu a devenit mai obișnuit și consumat la ordinea zilei, deși în zilele noastre este accesibil oricui.

Metoda de preparare nu este obișnuită, dar cel puțin necesită o mare grijă și dăruire, se recomandă udarea frunzelor cu apă de 70-80 de grade, chiar și de mai multe ori.



Ceaiul alb printre ingredientele active ale minunatelor Manne

Nu-i așa că nu ți se pare ciudat de faptul că nici ceaiul alb nu a putut să lipsească dintre ingredientele familiei Manna?

Una dintre marile favorite ale Mannei este Masca de faţă cu algină şi ceai alb, care a revenit recent în gama de sortimente Manna, la categoria măștilor de față.

Ceaiul alb din Orientul Îndepărtat formează o pereche fantastică în combinație cu algina, un nămol fosil extras din anumite alge marine.

Dacă ne uităm doar la originea îndepărtată a celor două ingrediente active, aproape că nici nu vom găsi o pereche mai „ciudată”. Și totuși se potrivesc foarte bine, completându-se reciproc, ca și cum nici nu s-ar fi întâlnit pentru prima dată în această Mannă. Această mască pentru față este ideală pentru toate tipurile de piele, reîmprospătează, înfrumusețează și poate fi utilizată de cel puțin 12 ori.

Crezi că vei încerca această mască sublimă, în timp ce sorbi dintr-un ceai delicios?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • realizează brioșe de toamnă cu castane! - blog

    Realizează brioșe de toamnă cu castane!

    Nimic nu recreează atmosfera toamnei mai mult ca aroma de castane. Pulpa moale, delicată, ascunsă în coaja maro-aurie, încununează fiecare desert. Acum ți-am pregătit o rețetă de brioșe vegane, din castane.

    Vizualizează
  • starleta acestei toamne în bucătăria ta: semințele de chia - blog

    Starleta acestei toamne în bucătăria ta: semințele de chia

    Cunoscută și sub denumirea de „chia mexicană”, aceste semințe fantastice nu sunt benefice numai pentru sănătatea ta, ci și pentru îmbogățirea mesei tale. „Chia” este cuvântul mayaș care înseamnă „putere”. Să vedem cum poți utiliza acest miracol la modă și cu puternice beneficii!

    Vizualizează
  • destinații fabuloase de toamnă - blog

    Destinații fabuloase de toamnă

    Toamna este unul dintre anotimpurile mele preferate, natura îmbracă toate culorile curcubeului, vremea devine plăcut-răcoroasă, dar totuși nu prea rece și apar mii de programe și activități. Îți voi arăta cele mai fabuloase destinații de toamnă, pentru a transforma acest sezon magic într-unul fantastic!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe