Alimente care îţi cresc senzaţia de foame
alimente care îţi cresc senzaţia de foame

Alimente care îţi cresc senzaţia de foame



Încerci să mănânci sănătos şi să eviţi aromele şi potenţiatoarele de aromă, printre altele? Eşti printre persoanele cărora niciodată nu le trece foamea cu un măr sau baton din cereale, care niciodată nu rezistă în zilele doar cu fructe?

E foarte posibil ca organismul tău să nu tolereze mesele din carbohidraţi formate exclusiv din zahăruri şi cereale rafinate.

Dacă consumi doar carbohidraţi, care se absorb repede, în curând te vei simţi ca şi cum nu ai fi mâncat nimic.


De aceea, regimurile cu conţinut redus de lipide şi proteine nu sunt potrivite pentru toată lumea, deoarece multe persoane simt că le e foame insuportabilă toată ziua.

Cu toate că aceste alimente par să fie sănătoase şi cu conţinut caloric redus, nu e sigur că te ajută să-ţi alungi foamea:

  • batoane de cereale - deseori fulgii sau biluţele de cereale sunt compactate cu sirop de zahăr
  • fulgi de cereale, biluţe de cereale, pâine extrudată, felii din orez expandat – şi acestea conţin puţine fibre şi nu te satură, şi aproape fiecare are un indice glicemic foarte ridicat
  • acele „doar o bucăţică“ de ciocolată sau linguriţă de miere

Evită iaurturile, ketchupul, maioneza şi sosurile de salată marcate dietetice din cauza conţinutului redus de grăsimi: nu rareori conţinutul lor de zahăr este mai mare decât la echivalentele tradiţionale.

Totuşi, ce poţi mânca?


Dacă ţii regim, trebuie să fii atentă nu doar să nu omiţi mesele, dar şi să-ţi asiguri fibrele, proteinele, carbohidraţii şi puţine uleiuri vegetale suficiente la fiecare masă. Astfel, mâncarea ta va fi nu doar sănătoasă, ci îţi va fi mai uşor să te lupţi cu senzaţia de foame.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe