Macul și Manna
macul și manna

Macul și Manna



Ne place foarte mult macul, deoarece, deși nu este un ingredient prea intruziv, prea grunjos, acesta poate totuși să-i ofere Mannei un caracter plăcut.

Descoperă unul dintre cele mai întunecate ingrediente din produsele noastre cosmetice naturale, macul!

Pentru ce este bun macul în compoziția produselor Manna? Îți voi spune, de ce această plantă aparent obișnuită a devenit unul dintre cele mai populare ingrediente. Aflați de ce regăsești mac în Manne!

Macul este un element vizual special, senzual, elegant.

Nu știu tu cum ești (vei fi) în această privinţă, dar eu, de fiecare dată când văd exfoliantul nostru cu mac, simt o dorință irezistibilă de a aplica acest cremos exfoliant pe pielea mea.

Această dorință apare nu numai datorită faptului că știu cum îmi vor exfolia pielea semințele de mac amestecate cu ulei de cocos și ulei de migdale dulci. Dar și pentru că îmi place aspectul somptuos al semințelor de mac din cremoasa compoziție.

Trebuie să adaug că am folosit o mulțime de particule abrazive în compoziția exfoliantului Manna cu sare marină, fulgi de cocos și semințe de mac (așa cum sugerează și numele său).

Alături de semințele de mac, sarea de mare, fulgii de cocos și sarea amară (sulfat de magneziu sau sare epsom) exfoliază pielea. Dar, în timp ce toate celelalte ingrediente se amestecă crema de bază, macul proclamă tare și răspicat: „hei, iată-mă, încearcă-mă și spune da unei exfolieri blânde”.

Și în cadrul compoziției Săpunului din lămâiță și aloe vera, macul este atât de minunat, întrucât, dacă plantele ar fi să voteze, acesta ar merită Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Înfrumusețează în mod umil, dar totuși încrezător, săpunul alb-ecru (care conține unt de aloe vera, ulei pur de măsline și ulei pur de cocos, alături de ulei esențial de lămâie și eucalipt). Nu dorește să minimalizeze popularitatea restului ingredientelor, ci pur și simplu le oferă un echilibru contrastant puternic.

Și este foarte perseverent: cât durează săpunul, semințele de mac durează de asemenea. După utilizare, scutură săpunul de apă și lasă-l să se usuce.

Nuanța intens neagră a macului este „premiată” ca fiind și elegantă și, fără îndoială, contrastul său se potrivește de minune cu neutre culoare a săpunului. Combinația alb-negru, nuanțele deschis-închis reprezintă o adevărată idee revigorantă față de obișnuitele săpunuri sintetice din comerț.

Și asta încă nu a fost suficient pentru a-și obține rolul, trebuia să fie cu adevărat excelent, cu un efect exfoliant ușor.

Macul este un abraziv excelent.

Principiul de bază al exfolianților fizici este simplu: particulele minuscule elimină celulele moarte ale pielii, lăsând pielea împrospătată, mai netedă și mai catifelată.

Cu toate acestea, este o idee bună dacă granulele sunt ferme cu celulele pielii care așteaptă să fie îndepărtate și în același timp, sunt blânde cu pielea. Dacă nu ar fi așa, atunci am avea mai multe dezavantaje de pe urma exfolierii decât avantaje.
Stratul superior sensibil al pielii noastre ar fi deteriorat, iar micile leziuni pot deschide calea către agenți patogeni.

Din fericire, natura este nesfârșită în idei, atunci când vine vorba de abrazivi: de exemplu, exfolierea cu sare de mare a fost o practică de secole și chiar de milenii.

Semințele de mac funcționează similar, dar adăugă un surplus sării.

Seimnțele de de mac înviorează și agită celulele pielii. Particulele minuscule alunecă ușor pe piele, mătură celulele moarte și chiar îngrijește pielea, dar totuși nu lustruiesc pielea prea tare (ceea ce nu se poate spune despre sarea folosită ca atare).

Despre cât poate fi de periculos să încerci exfolierea feței cu produse cosmetice având în compoziție granule prea intense (cât și despre alte controverse din segmentul înfrumusețării) am scris în articolul nostru anterior.

Îți doresc să te bucuri la maxim de macul din Manne!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • un crăciun pașnic alături de rude? iată cum! - blog

    Un Crăciun pașnic alături de rude? Iată cum!

    Cum să ai parte de o experiență plăcută și armonioasă, în momentele inevitabile de întâlnire cu toate rudele? Acceptă cu drag sfaturile noastre pentru un succes garantat de Crăciun, atunci când aștepți oaspeți!

    Vizualizează
  • te sărut! iată o rețetă de bezele vegane - blog

    Te sărut! Iată o rețetă de bezele vegane

    În această perioadă de Sărbători petrec mult timp în bucătărie, planificând meniul pentru următoarele zile, săptămâni, dar cred că programul meu este asemănător cu al tău. Recunosc, adesea imaginea este cea care îmi captează atenția și există situații în care nici nu mi-o pot scoate din gânduri.

    Vizualizează
  • cele 2 motive de bază pentru îngrijirea părului iarna - blog

    Cele 2 motive de bază pentru îngrijirea părului iarna

    Iarna, părul nostru este expus la o varietate de influențe externe, ce nu sunt prea blânde cu podoaba noastră capilară. Se îngrașă, se turtește, nu poate fi aranjat. Nu este în niciun caz o minune imposibilă să scapi de aceste situații, trebuie doar să cunoști trucurile. Am două sfaturi grozave pentru tine chiar acum!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe