Cea mai bună rețetă de supă-cremă de dovleac
cea mai bună rețetă de supă-cremă de dovleac

Cea mai bună rețetă de supă-cremă de dovleac



Supa cremă de dovleac ne reamintește instantaneu de toamnă, iar datorită aromelor sale și a diferitelor sale moduri de utilizare, devine o favorită în această toamnă.

Textura sa cremoasă și gustul dulce al dovleacului, îl transformă într-o legumă ideală pentru prepararea supelor. Textura sa cremoasă și gustul dulce îl transformă în leguma ideală pentru prepararea supelor. Pe lângă deliciosul gust, dovleceii sunt și sănătoși, o reală nutriție în zilele mai răcoroase: conțin foarte mult beta caroten și vitamina A, necesare pentru o vedere perfectă, care îi conferă și culoarea portocalie. De asemenea, dovleacul este extrem de bogat în vitamina C, care îți sprijină sistemul imunitar pe timpul clasicelor răceli și a bolilor virale toamna.

Cea de mai jos, reprezintă o rețetă rafinată de supă-cremă vegană de dovlecel, cu ajutorul căreia îți vei îmbogăți meniul zilelor de toamnă.

Ingrediente:
  • 1,5 kg de dovleac
  • sare, piper, nucșoară și cimbru
  • 2 cartofi
  • 2 mere roșii
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de zahăr din trestie sau zahăr brun
  • zeama de la o portocală mică
  • 1,5 litri de supă de legume
  • 100 ml smântână de cocos
  • 4 linguri ulei de cocos
Preparare:

  1. Primul pas va fi coacerea dovleacului.
  2. Taie în două sau în patru dovleacul, elimină semințele și adaugă-l la cuptor timp de trei sferturi de oră.
  3. În acest timp, poți pregăti baza supei: călește ceapa în uleiul de cocos împreună cu cimbrul, până când aceasta devine moale, sticloasă.
  4. Dacă ai terminat cu acest pas, adaugă zahărul și dă în clocot totul timp de câteva minute, amestecând încontinuu, pentru a se carameliza.
  5. Se toarnă supa de legume, se adaugă cartofii tăiați și merele tăiate cubulețe și se fierbe totul până când cartofii devin moi și fragezi.
  6. După ce ai terminat, așteaptă un sfert de oră, lăsând supa se răcească suficient pentru a se putea amesteca într-un blender.
  7. Amestecă supa cu pulpa de dovleac, împreună cu zeama de portocale și lasă apoi să se răcească.

La servire, poți adăuga o linguriță de ulei din semințe de dovleac și sâmburi prăjiți de dovleac, sau poți presăra brânză vegană, dacă îți dorești o supă exclusivă. Atât rece, cât și caldă, este o mâncare perfect-multicoloră de toamnă. Este perfect servită cu pâine prăjită, dar și ca atare, fără nimic altceva. Marele beneficiu al supei-cremă de dovleac este că o poți găti și cu o zi înainte, păstrând-o la frigider până a doua zi, pe când gusturile se vor combina perfect, devenind și mai delicioasă.

Dacă îți dorești o dispoziție de toamnă, îți poți răsfăța și pielea feței cu dovleac, după ce ați consumat supă-cremă încălzitoare. Adaugă cinci linguri de dovleac pasat într-un bol, la care picuri 8 stropi de ulei de argan Manna pur 100% și 1 picătură de ulei din arbore de ceai, amestecă totul bine și aplică pe față, lăsând să acționeze 20-25 de minute.

Cremoasa mască îți reface pielea, hrănind-o cu nutrienți, în timp ce umiditatea din dovleac hidratează profund. Pentru a intensifica atmosfera de toamnă, vaporizează ulei esențial Manna 100% pur, nediluat, de portocală dulce, în timp ce gătești și pregătești bunătăți.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Simona
    • 16-10-2019 18:25

    Este delicioasa.

    • Simona
    • 16-10-2019 18:25

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe