Supa cremă de dovleac ne reamintește instantaneu de toamnă, iar datorită aromelor sale și a diferitelor sale moduri de utilizare, devine o favorită în această toamnă.
Textura sa cremoasă și gustul dulce al dovleacului, îl transformă într-o legumă ideală pentru prepararea supelor. Textura sa cremoasă și gustul dulce îl transformă în leguma ideală pentru prepararea supelor. Pe lângă deliciosul gust, dovleceii sunt și sănătoși, o reală nutriție în zilele mai răcoroase: conțin foarte mult beta caroten și vitamina A, necesare pentru o vedere perfectă, care îi conferă și culoarea portocalie. De asemenea, dovleacul este extrem de bogat în vitamina C, care îți sprijină sistemul imunitar pe timpul clasicelor răceli și a bolilor virale toamna.Cea de mai jos, reprezintă o rețetă rafinată de supă-cremă vegană de dovlecel, cu ajutorul căreia îți vei îmbogăți meniul zilelor de toamnă.
Ingrediente:
- 1,5 kg de dovleac
- sare, piper, nucșoară și cimbru
- 2 cartofi
- 2 mere roșii
- 1 ceapă
- 2 linguri de zahăr din trestie sau zahăr brun
- zeama de la o portocală mică
- 1,5 litri de supă de legume
- 100 ml smântână de cocos
- 4 linguri ulei de cocos
- Primul pas va fi coacerea dovleacului.
- Taie în două sau în patru dovleacul, elimină semințele și adaugă-l la cuptor timp de trei sferturi de oră.
- În acest timp, poți pregăti baza supei: călește ceapa în uleiul de cocos împreună cu cimbrul, până când aceasta devine moale, sticloasă.
- Dacă ai terminat cu acest pas, adaugă zahărul și dă în clocot totul timp de câteva minute, amestecând încontinuu, pentru a se carameliza.
- Se toarnă supa de legume, se adaugă cartofii tăiați și merele tăiate cubulețe și se fierbe totul până când cartofii devin moi și fragezi.
- După ce ai terminat, așteaptă un sfert de oră, lăsând supa se răcească suficient pentru a se putea amesteca într-un blender.
- Amestecă supa cu pulpa de dovleac, împreună cu zeama de portocale și lasă apoi să se răcească.
La servire, poți adăuga o linguriță de ulei din semințe de dovleac și sâmburi prăjiți de dovleac, sau poți presăra brânză vegană, dacă îți dorești o supă exclusivă. Atât rece, cât și caldă, este o mâncare perfect-multicoloră de toamnă. Este perfect servită cu pâine prăjită, dar și ca atare, fără nimic altceva. Marele beneficiu al supei-cremă de dovleac este că o poți găti și cu o zi înainte, păstrând-o la frigider până a doua zi, pe când gusturile se vor combina perfect, devenind și mai delicioasă.
Dacă îți dorești o dispoziție de toamnă, îți poți răsfăța și pielea feței cu dovleac, după ce ați consumat supă-cremă încălzitoare. Adaugă cinci linguri de dovleac pasat într-un bol, la care picuri 8 stropi de ulei de argan Manna pur 100% și 1 picătură de ulei din arbore de ceai, amestecă totul bine și aplică pe față, lăsând să acționeze 20-25 de minute.
Cremoasa mască îți reface pielea, hrănind-o cu nutrienți, în timp ce umiditatea din dovleac hidratează profund. Pentru a intensifica atmosfera de toamnă, vaporizează ulei esențial Manna 100% pur, nediluat, de portocală dulce, în timp ce gătești și pregătești bunătăți.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta
Este delicioasa.