Iată cum să pregătești un gem delicios de pere, acasă!
iată cum să pregătești un gem delicios de pere, acasă!

Iată cum să pregătești un gem delicios de pere, acasă!



Datorită zemosului, auriului gem de pere, poți intensifica gustul cu o aromă delicioasă, atât a felurilor principale, cât și deserturilor.

Aroma bogată, gustul său extraordinar și dulce, îmi reamintește întotdeauna de toamnă, iar coaja sa radiant-multicoloră, redă adevărata față în mii de culori ale anotimpului. Dacă dorești să beneficiezi și să profiți la maxim de ceea ce are de oferit acest mirific fruct bogat în vitamine și suculent, atunci îți recomand cu căldură să realizezi un gem de casă de pere. În fiecare dintre micile borcănele se va afla câte o bucățică ruptă din toamna cea bogată, iar aroma degajată te va îmbăta cu parfumul acestui anotimp.

Gemul de pere este perfect la micul dejun, întins pe pâine prăjită, dar îl poți savura și alături de felurile principale ale mesei, dar și ca umplutură pentru prăjituri. Este ideal și în cazul cremelor la cană, la clătite sau la simple salate de fructe, deoarece va fermeca orice simplă mâncare, emanând o aromă și un gust exotic, de toamnă.

Iată o rețetă de bază, pe care o vei putea personaliza ulterior!

Ingrediente:
  • 2 kg de pere
  • 400 g de zahăr din trestie sau zahăr brun
  • 2 lămâi bio
  • 1,5 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură oțet balsamic


Preparare:
  1. Decojește perele și taie-le în patru.
  2. Scoate sâmburii și apoi toacă pulpa în bucăți foarte mici. În mod alternativ, dacă nu decojești perele, singura diferență va consta din culoarea gemului, ce va deveni ușor verzuie.
  3. Apoi, spală bine lămâile în apă fierbinte, dă prin răzătoarea coaja acestora și lasă-le deoparte.
  4. Stoarce zeama lămâilor și toarn-o peste pere, apoi adaugă zahărul cu oțetul balsamic și coaja rasă de lămâie, apoi amestecă totul bine.
  5. Lasă amestecul de oțet balsamic, zahăr, lămâie și pere să stea câteva ore, pentru a produce zeamă suculentă.
  6. Apoi, toarnă compoziția într-o cratiță mai mare și, prin amestecare continuă, se fierbe timp de 40 de minute.
  7. După ce observi că a deprins textura gemului, oprește focul.
  8. Toarnă gemul încă fierbinte în borcane sterilizate în apă clocotită anterior, întinde celofan peste gurile borcanelor (dar poți omite acest pas), apoi filetează bine capacele, iar la final, întoarce borcanele cu susul în jos.
  9. După ce ai terminat, plasează borcanele într-un coș de răchită căptușit cu pături, acoperă-l bine și așteaptă să se răcească complet.


Perele sunt atât de aromate și zemoase, încât au o aromă cerească în sine, dar dacă îți dorești să intensifici gustul gemului, poți adăuga și alte ingrediente la rețetă, cum ar fi vanilie (din baton), cuișoare, tei, ghimbir ras sau cardamom. Dacă îți dorești și mai multă aromă, atunci în ultimele 10-15 minute de gătire, poți adăuga 100 ml de vin roșu sau chiar 50 ml de rachiu de pere. Posibilitățile sunt infinite, fii creativă și experimentează cu curaj, regulile nu sunt bătute în cuie!

Gemul de pere realizat în casă poate deveni și un obiect-cadou minunat, în special dacă personalizezi micile borcane cu accesorii unice. Le poți lega cu sfoară clasică, la care poți atașa un baton de scorțișoară, sau, cu ajutorul unui elastic, atașează dantelă deasupra capacului. Totodată, borcănelele tale pot deveni o excelentă piesă de decor pe raftul din cămară sau pe masa din bucătărie. Dacă îți o reală atmosferă de toamnă, atunci, în timp ce gătești gemul, adaugă în vaporizator ulei esențial Manna 100% pur de portocale. Parfumul delicat, catifelat de toamnă, îți va inunda întreaga locuință și îți va reaminti de beneficiile utilizării ingredientelor naturale, pure, atât pentru sănătatea ta, cât și în bucătărie și nu numai.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe