Limonade răcoritoare pe bază de plante
limonade răcoritoare pe bază de plante

Limonade răcoritoare pe bază de plante



Eu asociez irefutabil parfumul de lavandă cu serile fierbinți de vară. Ofer băuturi răcoritoare deosebite alături de lungi conversații în serile relaxante și întâlnirile la grătar în grădină.

Menta, lămâița, lavanda și trandafirul pot fi ingrediente minunate pentru băuturile văratice cu gheață. Sunt speciale și arată deosebit pe masă. Dacă ai copii mai mici, aceasta reprezintă o oportunitate grozavă de a le prezenta plantele aromatice, pentru ca ulterior să poată identifica diferitele arome chiar și cu ochii închiși.

La prepararea bazei de limonadă nu respect cu exactitate nicio rețetă, de multe ori îndulcesc băuturile la final, în funcție de gustul oaspeților mei, cu sirop din zahăr brun, miere, ștevie sau zahăr de mesteacăn, eritritol. Poți evoca și arome și mai speciale adăugând pepene, coacăze sau alte fructe colorate de sezon.

Dacă am în casă lămâi organice, le dau și pe acestea pe răzătoare în apa de bază. Adaug zeama de la o lămâie și lime la un litru de apă filtrată.

Folosesc carafe mari din sticlă, iar în pahare adaug cuburi de gheață presărate cu fire aromatice, flori: pun frunze aromatice și mici petale în suportul pentru cuburi de gheață, apoi torn apă peste acestea înainte de a le congela.

Acum urmează aromarea.


Cu lavandă

Mărunțesc în palmă florile mici, mov de la o crenguță de lavandă (aproximativ o lingură), apoi le adaug într-o cană cu apă fierbinte pentru a le înmuia. Las la răcit, apoi le adaug în limonadă.


Cu mentă

La o mână de frunze de mentă, torn limonadă. O las cel puțin o oră înainte de a o servi.


Cu lămâiță

Opăresc unul sau doi pumni de lămâiță, cu atâta apă cât să nu depășească întreaga cantitate de lămâiță. Dacă s-a răcit, o adaug la limonadă. O las și pe aceasta la infuzat, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Un excelent calmant seara, poate fi oferită și copiilor, deoarece le creează mediul pentru un somn mai ușor.


Cu trandafir

Acesta este probabil cea mai specială. Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de petale de trandafir netratate chimic, nepulverizate și de apă de trandafir realizată din acestea. La un litru de limonadă, utilizează 2 linguri de apă de trandafir, iar în carafă adaugă liniștită și petale spălate bine anterior de trandafir.

Poți combina diferite arome, experimentează după pofta inimii!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe