Apă de trandafiri fără chimicale
apă de trandafiri fără chimicale

Apă de trandafiri fără chimicale



Apa de trandafiri tonifică, hidratează și întinerește. Îngrijește și hidratează pielea. Are un efect calmant, ajută la îngrijirea pielii sensibile și îți poți realiza singură rețeta, în doar câteva secunde!

O poți utiliza pe față și decolteu – chiar și de câteva ori pe zi – iar vara poate înlocui și crema de zi. O poți adăuga în apa de baie, la care mai poți adăuga și câteva picături de ulei esențial (de ex. de trandafir, din lemn de trandafir, de palmarosa).

Vei avea nevoie de

  • câteva crenguțe (naturale) de trandafiri, fără chimicale
  • apă distilată, apă purificată, apă minerală - depinde de preferințele fiecăruia
  • un vas mai mic
  • ulei esențial – poate fi omis
  • sticluță sterilizată

Separă petalele și adaugă-le într-un recipient!


Toarnă atâta apă, cât să acopere petalele. Se încălzește la foc mic, apoi, înainte de punctul de fierbere se ia oala de pe foc și se lasă la răcit.

După o mică perioadă de timp (ai puțină răbdare, aproximativ 1 oră), petalele își pierd culoarea și la suprafața apei apar câteva picături de ulei de trandafiri. Stoarce petalele, apoi toarnă apa de trandafiri finită într-o sticlă.

Nu merită să realizezi prea multă odată, pentru că se poate strica relativ repede - asigură-te că o păstrezi la frigider. Agită înainte de utilizare, mai ales dacă ai adăugat ulei esențial, pentru a amesteca bine picăturile de ulei în apă.

O vei realiza? :)

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe