Iată de ce îndrăgim fulgii de ovăz
iată de ce îndrăgim fulgii de ovăz

Iată de ce îndrăgim fulgii de ovăz



Trebuie să-ţi mărturisesc că fulgii de ovăz îmi displăceau pentru mult timp. Nu au un aspect prea plăcut, se împrăştie prin bucătărie, în plus, în mintea mea, fulgii de ovăz au fost sinonima mâncărurilor sărăcăcioase servite în orfelinatele din lecturile mele din copilărie şi pe care protagoniştii cu greu puteau să le înghită.

Dar cu timpul s-a dovedit că m-am înşelat complet.

Astăzi ştiu deja că fulgii de ovăz reprezintă o sursă valoroasă de fibre, de carbohidraţi cu absorbţie lentă, de proteine şi minerale importante, cum ar fi calciul și magneziul. Nu necesită fierbere, se pot prepara într-o varietate uimitoare în câteva clipe, combinaţi numai cu lapte vegetal sau iaurt, fără să adaugi apă sau lapte.


Sunt perfecţi pentru dietă, cură de dezintoxicare, regenerare de primăvară.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi două porţii de lichide la o porție de fulgi de ovăz, să amesteci bine compoziţia şi să o laşi la frigider peste noapte. Poţi asezona terciul tău de ovăz cu scorțișoară, ghimbir sau anason, îl poţi îndulci după gust, îl poţi amesteca cu seminţe mărunte şi fructe uscate. Înainte de a-l mânca sau a-l pune în cutia pentru gustări, presară-l cu fructe proaspete sau cu seminţe crocante – posibilităţile sunt nelimitate! Fulgii de ovăz îi poţi păstra într-un borcan cu capac ermetic, sau în orice fel de borcan mai mic, recipiente pe care le poţi folosi şi la prepararea terciului de ovăz.

Terciul astfel preparat previne foamea, este bogat în fibre care ajută la digestie dar şi în vitamine şi oligoelemente care sunt garanţia pentru o piele frumoasă.
Fulgii de ovăz și făină de ovăz sunt ideali şi pentru îngrijirea pielii sensibile, predispuse la deshidratare, calmează mâncărimea pielii, tratează pielea inflamată. Iată câteva modalităţi de folosire:

  • pune-i în apa de baie (legaţi într-un săculeţ de tul sau într-un ciorap tăiat)


  • sau pur şi simplu fă cunoştinţă cu Săpunul lapte de capră și miere, preparat cu ulei de măsline virgin și ulei de nucă de cocos, la care am adăugat particule de fulgi de ovăz care să-ţi maseaze blând pielea.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe