Baia cu făină de ovăz sau fulgi de ovăz este una dintre cele mai plăcute soluţii atunci când ai pielea iritată, inflamată, deteriorată sau cu eczeme.
Poate nu ştiai, dar fulgii de ovăz pot fi folosiţi la mult mai multe de atât, căci proprietăţile lor nutritive şi hidratante sunt aproape imbatabile. Pielea ta îţi va mulţumi!
1. Poţi să-ţi faci un exfoliant facial cu fulgi de ovăz
Amestecă o cană de fulgi de ovăz cu două căni de apă caldă. Lasă compoziţia să stea 15-20 de minute, spală-te pe față cu săpunul tău Manna preferat, apoi masează-ţi faţa şi gâtul cu fulgii de ovăz îmbibaţi, iar în cele din urmă spală-te din nou.
2. Fulgii de ovăz, sub formă de săpun, pot fi utilizaţi şi pentru spălare feţei, duşuri şi băi: iată de îţi preparăm Săpunul lapte de capră și miere, conţinând ulei de măsline, ulei de cocos, miere, lapte de capră şi fulgi de ovăz.
3. Fulgii de ovăz dau rezultate excelente şi sub formă de mască facială
Pentru prepararea măştii faciale, în loc de iaurt, miere şi lapte poţi folosi şi lapte de cocos sau de migdale neîndulcit. Într-o tocătoare pisează ½ cană de fulgi de ovăz (poţi utiliza şi făină de ovăz de bună calitate), adaugă ¼ cană de lapte de cocos sau de migdale, iar dacă ai tenul gras mai adaugă şi o lingură de oţet de miere. Amestecă bine compoziţia, apoi întinde-o pe faţă. Las-o să acţioneze 20 de minute, după care o poţi înlătura cu apă călduţă.
+1 Pregăteşte-ţi un mic dejun sau un desert bogat în antioxidanți cu fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre care stimulează metabolismul și contribuie la funcţionarea sănătoasă a sistemului digestiv. Iar o digestie bună poate îmbunăţi starea pielii tale problematice. Dacă vrei să adaugi şi fructe în terciul de ovăz, alege-le pe cele de culoare roşie sau albastru-violet, cum ar fi afinele sau prunele. Antioxidanţii din aceste fructe te protejează, printre altele, de radicalii liberi eliberaţi de razele Soarelui, și te fac mai rezistentă la boli.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta