Eucaliptul - De îl iubesc urșii Koala, dar și Manna?
eucaliptul - de îl iubesc urșii koala, dar și manna?

Eucaliptul - De îl iubesc urșii Koala, dar și Manna?Nimeni nu prezintă indiferență în fața eucaliptului. E greu să îl iubești sau nu, întrucât aroma sa este extraordinar de intensă și nu poate fi comparabilă cu nimic. Știm însă cu certitudine că ursuleții koala îl adoră, însă și noi profităm de aroma sa revigorantă. Dar ce anume îl face să fie atât de popular? Să aruncăm o privire mai atentă!


La ce este bun eucaliptul?

Această plantă minunată este originară din Australia și Tasmania, dar datorită efectelor pozitive, este răspândită în întreaga lume.
Crește extrem de rapid dacă beneficiază de suficientă apă. În plus, leagă bine apa, așa că aborigenii australieni obișnuiau să-și potolească setea, iar europenii îl foloseau pentru a-și usca mlaștinile.

Cu toate acestea, uleiul din frunză este cel mai folosit astăzi.

Ajută la probleme

Uleiul esențial de eucalipt are în general mai multe utilizări. Efectul său preventiv și curativ era deja cunoscut în cele mai vechi timpuri. A fost folosit pentru tratarea cataractei și pentru ameliorarea tusei, dar și astăzi este utilizat în aceste afecțiuni. Este excelent la inhalație și ajută la ameliorarea simptomelor de respirație dificilă a persoanelor afectate de astm. Aplicat extern este perfect, dar consumul său intern este strict interzis!

Datorită efectului său antiseptic și bactericid, este, de asemenea, un excelent dezinfectant al aerului, completând cu parfumul său intens, foarte plăcut.

Efectul său antibacterian îl face, de asemenea, eficient în vindecarea rănilor. Poate fi folosit și pentru tratarea arsurilor, rănilor, alinării zonelor înțepate de insecte și la alungarea insectelor. Cu toate acestea, nu ar trebui să pătrundă într-o rană deschisă.

Masat în partea afectată a corpului, acesta stimulează circulația sângelui și reduce inflamațiile și durerile musculo-scheletice.

De ce îl adoră koala?

Ursuleții Koala sunt preferații noștri. Îi numim ursuleți, dar în realitate nu au nicio legătură cu urșii. De fapt, sunt înrudiți cu vombatidele, deci aparțin familiei castorilor.

Numele l-au primit de la băștinașii australieni și semnifică de „non-băutor”. Motivul pentru care consumă atât de puțină apă, poate fi faptul că hrana lor preferată deține foarte multă umiditate, respectiv frunza de eucalipt. În plus este delicioasă și nu pot rezista deloc sucului dulceag, așadar că își petrec întreaga viață îmbrățișând copacii. Nu țin diete micuții, deoarece ei consumă zilnic cca. 1 kilogram din acești arbori. Viața lor nu este foarte interesantă, dar sunt perfect fericiți să doarmă pe ramurile copacilor de eucalipt în timpul zilei și să se hrănească noaptea.

Eucaliptul în Manne

Poți folosi ulei esențial de eucalipt Manna în apa pentru îmbăiere, în difuzorul de arome, dar și la saună. Când este diluat cu apă, devine o soluție excelentă pentru clătirea părului. Sunt suficiente numai câteva picături, în niciun caz a nu se exagera, deoarece este foarte intens.

Este un ingredient esențial al Săpunului Manna din lămâiță și Aloe vera, deoarece reprezintă un ulei perfect complementar al uleiului esențial de lămâiță, ce împreună alcătuiesc o aromă de nedescris! Pe lângă faptul că are un parfum fermecător, această Mannă îți exfoliază ușor, dar eficient pielea, datorită semințelor de mac. Și culoarea alb-spălăcită a săpunului face ca semințele minuscule de mac să pară perfect interesante.

Dar nu numai sub formă de săpun și ulei esențial, te vei întâlni cu eucaliptul printre Manne!

Săpunul pentru ras cu cedru este o adevărată specialitate, nu doar pentru bărbați! Chiar dacă noi femeile nu ne bărbierim, ci ne epilăm alte zone ale corpului, acest săpun minunat și în același timp balsam, poate ajuta ambele sexe să prevină iritarea bărbieritului. Specialități revigorante-parfumate, pe care, simte-te liberă să le pui la îndemâna Iubirii tale, pentru ca și El să poată experimenta senzația de piele catifelată după bărbierit.

Dar eucaliptul și-a găsit un loc demn și în compoziția deodorantelor Manna.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

 • tu de care mannă te-ai putea îndrăgosti la prima vedere? - blog

  Tu de care Mannă te-ai putea îndrăgosti la prima vedere?

  Astăzi este Ziua Îndrăgostiților! Dacă ai un Partener, atunci cu siguranță ai așteptat cu sufletul la gură această zi și te pregătești de mult timp, pentru ca acesta să fie cu adevărat perfectă. Și dacă tocmai nu îți împărtășești inima cu nimeni, nu dispera, căci dragostea te va găsi în curând, trebuie doar să-ți deschizi ochii!

  Vizualizează
 • tu ce fel de condiment ai fi? - blog

  Tu ce fel de condiment ai fi?

  Îți mai aduci aminte, când în copilărie te deghizai la carnavale? Acum ai șansa să retrăiești acele clipe.

  Vizualizează
 • mania-manna - blog

  Mania-Manna

  Tu știi ce înseamnă cuvântul „mană”? M-am documentat și îți voi împărtăși și Ție, câte secrete ascund cele patru litere.

  Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe