Dușul de seară luat la momentul potrivit îți va aduce un somn liniștit
dușul de seară luat la momentul potrivit îți va aduce un somn liniștit

Dușul de seară luat la momentul potrivit îți va aduce un somn liniștit



Adormi doar foarte greu seara, nu poți să-ți controlezi gândurile, te gândești permanent la lucrurile pe care trebuie să le mai rezolvi, la listele lungi de sarcini? Foarte mulți dintre cunoștințele mele se plâng, că din an în ani au din ce în ce mai multe probleme cu somnul. Și după ce trec de perioada când au bebeluși sau copii mici, dorm doar superficial și se trezesc și la cel mai mic zgomot în toiul nopții și adorm doar cu câteva ore mai târziu. Însă specialiștii în somnologie susțin, că pentru a ne simți bine, pentru prevenirea a mai multor boli, cum ar fi diabetul, a îmbătrânirii premature sau menținerea greutății corporale optime avem nevoie și la vârsta adultă de un somn odihnitor, adânc de cel puțin 7- 8 ore pe zi.

Interesant e, că în mod total diferit de această recomandare, oamenii europeni au crezut timp de mai multe secole că este sănătos să doarmă în mai multe etape, împărțind noaptea pe mai multe intervale de somn. După părerea cercetătorilor, un rol important în această privință îl putea juca și credințele referitoare la somn, cum ar fi dormitul în poziție șezândă, considerată mult timp mai sănătoasă, din cauza evitării înghițirii limbii și frica, cum că omul este expus în această stare pericolelor reprezentate de ființele nopții, putând fi răpiți mai ușor de moarte.

Însă să revenim la ceea ce ne interesează de fapt:

Dacă și tu te afli printre cei care pot adormi doar foarte greu, este bine să știi, că poate este mai bine să alegi altfel timpul dușului de seară.


Cercetătorii au făcut calcule și au stabilit că cel mai bine e să faci o baie fierbinte sau un duș mai lung cu cel puțin o oră și jumătate înainte de culcare, astfel corpul tău va avea destul timp să se răcorească înainte de somn. Poate nici nu te-ai gândit vreodată, că această fază de răcorire este de o importanță deosebită din punctul de vedere al somnului, deoarece organismul tău se pregătește astfel de relaxare și odihna de noapte. De aceea, specialiștii avertizează, că nu este bine să ai temperaturi prea înalte în dormitor, să porți haine de dormit mult prea calde sau cu o pilotă groasă.

Dușul sau baia de seară pot fi și mai plăcute, dacă folosești uleiuri esențiale sau produse cosmetice naturale îmbogățite cu uleiuri esențiale. Dacă cauți produse Manna pentru relaxarea de seară, îți recomand să faci cunoștință în primul rând cu produsele cu lavandă. Folosește pentru duș și baie săpunul COCO cu lavandă cu conținut de ulei esențial de lavandă veritabil și nediluat (sau săpunul lichid COCO cu lavandă, după cum preferi), iar pentru îngrijirea pielii untul de shea cu ulei esențial de lavandă și arbore de ceai sau spuma de corp cu portocală dulce și lavandă. Iar pentru bebeluși și cei mici recomand săpunul lichid Deliciu spumos pentru băița de seară. Și dacă toate acestea nu ar fi de ajuns, ți-am preparat și balsam de tâmple cu ulei esențial de lavandă, pe care-l poți folosi oricând în timpul zilei în speranța a câtorva minute relaxante.

Și dacă te-ai culcat deja și nu poți să adormi încă, pune câteva picături de ulei de lavandă pe fața ta de pernă și ia-ți o carte bună! Este important și poate cea mai de seamă recomandare a anilor trecuți, să nu te uiți la televizor sau ecranul unui laptop, telefon sau tabletă, din pat, dacă adormi mai greu. Căci lumina alb-albăstruie a acestora stimulează creierul, în plus îl suprasolicită, transmițându-i o grămadă de informații. În loc de acestea este mai benefic să încerci o tehnică eficientă de relaxare, prin care poți să-ți liniștești gândurile și te poți pregăti atât fizic, cât și sufletește de regenerarea benefică de noapte.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe