De aceea simți după fiecare masă, că ți-e poftă de ceva dulce
de aceea simți după fiecare masă, că ți-e poftă de ceva dulce

De aceea simți după fiecare masă, că ți-e poftă de ceva dulce



Fiind mamă a doi băieți nu mă surprinde faptul, că cei mici ar putea mânca oricând dulciuri. Chiar dacă au mâncat mai devreme și sunt sătui. Mult mai interesant e însă faptul, că și adulților le este greu să spună nu dulcurilor delicioase la sfârșitul meselor, mai ales, când e vorba de o înghețată.

Desigur nu trebuie să renunți chiar de fiecare dată la desert, deoarece există o mare diferență între ele. Fructele proaspete de exemplu, iar piureurile de fructe, diferitele creme și înghețate pot fi preparate și ele din ingrediente naturale, fără zahăr și lapte.

Însă m-a preocupat întotdeauna întrebarea, de ce ne este poftă de ceva dulce și după ce ne-am săturat. Din obişnuinţă, pentru că ne plac dulciurile, de ce se întâmplă acest lucru? De curând am găsit răspunsul la întrebarea mea într-un articol din ziarul Times, în care scria, că cercetătorii explică acest fenomen prin faptul că oamenii și-au asigurat timp de secole aportul necesar de vitamine și nutrienți prin consumarea a cât mai multor varietăți de mâncare.

Dieta curcubeu

Aceasta este explicația, de ce poți mânca aproape oricând sărat după dulce, dulce după sărat, înghețată după o cină copioasă, constând din mai multe feluri. Organismul tău îți transmite să mănânci mai variat!

Dacă vrei să mănânci mai sănătos, dacă faci o dietă, dacă simți că ți-e poftă mult prea des de ceva dulce sau pur și simplu te-ai hotărât, că vrei să consum doar porții mici de mâncare, poți să încerci un truc recomandat de nutriționiști, pentru a induce în eroare acest instinct vechi.

Cu ocazia meselor pregătește-ți porții mici, cât se poate de variate: pune-ți pe farfurie mâncăruri colorate de un gust și textură variată, reci și calde. Încearcă de câteva ori și o să vezi, că la sfârșitul mesei vei fi mai puțin tentată de gândul de a consuma ceva dulce.

Și încă o recomandare: dacă ți-e poftă de ciocolată după o zi obositoare, este posibil ca organismul tău să-ți transmită astfel că are nevoie de magneziu și fier. Îți poți satisface pofta prin câteva bucăți de ciocolată sau poți alege gustări din nuci sau semințe, fără zahăr.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe