3+1 sfaturi contra stresului
3+1 sfaturi contra stresului

3+1 sfaturi contra stresului



Ai multe de făcut, zile pline, câteodată ești pe cale să-ți pierzi capul? Ai o mie de griji, degeaba te culci seara devreme, nu poți să adormi, pentru că nu poți să te desprinzi de sarcinile pe care le vei avea mâine? Toate acestea nu sunt doar foarte extenuante, dar dacă stresul devine permanent și nu-l poți înfrunta, acesta poate cauza afecțiuni grave de sănătate. Faptul, că îmbătrânește nici nu mai trebuie amintit, mă gândesc. Firele de păr albe, ridurile și ”picioarele de cioară” pot apărea dintr-o zi în alta, și se pot înmulți în semn că nu te simți prea bine în pielea ta. Cei predispuși la acestea știu deja, că eczema va reapărea, acneea se va reîntoarce și toate acestea îngreunează și mai tare să te simți bine și confortabil zilele și săptămânile acestea.

Dacă simți că ești mai tot timpul încordată, ceea ce nu te motivează sau te încântă, ci mai degrabă îți absoarbe energiile și te obosește, însă nu poți evita în curând cauza încordării, este timpul să iei lupta împotriva ei și să folosești câteva practici noi pe lângă cei vechi.

Și aici pe blogul meu ai putut citi despre alimentele, băile parfumate care îți pot fi de folos în astfel de situații, despre ceea ce înseamnă prezența conștientă sau despre faptul că plimbările, excursiile în parcurile cu copaci, păduri, în munți îți vor fi de ajutor, dacă vrei să-ți liniștești mintea și tânjești după revigorare sufletească și trupească.

Există însă câteva trucuri mai simple și rapide, care pot fi aplicate oriunde, despre care trebuie să afli neapărat. În următoarele îți prezint câteva dintre acestea.

  • Inspiră adânc aer în piept!
Dacă ai participat vreodată la o sesiune de yoga, știi deja cât de importantă este respirația din punctul de vedere al stării de spirit. Tehnicile cele mai simple, cum ar fi respirația adâncă, abdominală, respirația prin nas și apoi inspirația lentă prin gură sporesc concentrația, reduce încordarea și contribuie la oxigenarea corespunzătoare a creierului, ca să te poți simți mai concentrată și mai calmă în doar câteva momente. De curând s-a dovedit, că și cercetările științifice susțin aceste practici milenare, iar respirația corectă are într-adevăr efecte calmante.

  • Ține pauze scurte, dar benefice.
Fie că înveți sau lucrezi sau faci ceva, care necesită o concentrare pe o durată de timp mai lungă, pauzele scurte îți pot aduce o adevărată revigorare. Fă-ți un ceai sau o limonadă răcoritoare și savurează-le gustul încet, înghițitură cu înghițitură. Concentrează-te asupra simțurilor pe care le trezesc, astfel îți poți distrage atenția de la ceea ce te obosește și te ține captiv. Vei vedea, că după doar după câteva minute de relaxare totul va merge mai bine.

  • Schimbă-ți perspectiva!
Simți că ești neputincioasă, nimic nu-ți iese cum trebuie și ți se întâmplă doar lucruri rele? Este aproape sigur, că toate acestea nu sunt chiar așa, chiar dacă simți astfel. Gândește-te la ceea ce ai realizat în ultima vreme, la succesele, fie ele câtuși de minore, pe care le-ai obținut, înșiruie lucrurile de care ești mulțumită în viață și pe cine poți conta - și deja te vei simți mai bine, vei fi mai deschisă și mai încrezătoare și în privința greutăților cu care te confrunți.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe