De aceea îți recomand să alegi răcoritoare naturale
de aceea îți recomand să alegi răcoritoare naturale

De aceea îți recomand să alegi răcoritoare naturale



Toți știu deja, că răcoritoarele carbogazoase cu conținut de zahăr, sucurile de fructe din sirop, disponibile în comerț nu sunt deloc sănătoase, nici dacă nu conțin ingrediente artificiale.

Acest lucru este valabil și pentru răcoritoarele cu zero calorii. De curând s-a dovedit că nu există prea mare diferență între răcoritoarele cu conținut de zahăr și ”fără zahăr” în ceea ce privește impactul lor asupra sănătății. Un studiu publicat în toamna anului trecut dezvăluie, că deși mulți aleg conștient aceste băuturi dietetice pentru a-și ocroti sănătatea și a-și păstra silueta, efectele lor nu sunt foarte deosebite de cele ale răcoritoarelor tradiționale, care conțin zahăr sau preparate din sirop.

Alimentele fără zahăr promit să-ți potolească foamea sau pofta după dulcuri, iar gustul dulce, fără calorii va rezolva toate aceste probleme. Însă potrivit studiului, consumul de dulciuri fără calorii tulbură doar mecanismele naturale de funcționare ale organismului, iar atunci când consumi zahăruri veritabile, de ex. fructe, organismul va fi derutat și nu poate reacționa în mod adecvat. Toate acestea vor influența tensiunea și glicemia.


Ce riscuri reprezintă îndulcitorii?

Persoanele participante la studiu, care consumau cu regularitate răcoritoare cu îndulcitori, au luat mai mult în greutate în perioada analizată. Oamenii de știință au ajuns la concluzia, că aceste băuturi dulci, însă sărace în calorii influențează într-o oarecare măsură secreția de insulină, responsabilă cu transformarea zahărurilor, iar datorită nivelului de glicemie care scade brusc, apare senzația de foame și pofta după mâncăruri bogate în calorii. Toate acestea sporesc riscul apariției unor boli, cum ar fi diabetul și bolile sistemului cardiovascular chiar și la persoanele fără exces de greutate, indiferent, dacă consumă îndulcitori artificiali sau naturali fără zahăr (de ex. din ștevie).


Ce poți face tu?

Nu consuma zilnic mâncăruri și băuturi cu îndulcitori, consumă în locul acestora fructe nu foarte dulci, însă proaspete, sucuri de fructe proaspete sau limonade îndulcite cu puțin zahăr. Despre toate acestea poți citi mai multe sfaturi utile într-un articol de-al meu mai vechi.

Forrás: https://goo.gl/MGBcSW

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe