Dacă dinții tăi sunt galbeni, dar nu îți dorești o albire drastică la stomatolog, ci preferi procedurile naturale și blânde, atunci îți prezint următoarele practici domestice, create special pentru tine!
Toată lumea își dorește dinți albi ca zăpada, întrucât o dantură frumoasă, pe lângă faptul că reprezintă un semn de îngrijire regulată, îi oferă și un atuu în plus aspectului nostru, transformându-ne chipul într-unul mai strălucitor și mai exigent. Dinții albi ca zăpada au reprezentat dintotdeauna simbolul sănătății și al frumuseții. Atunci când spun dinți albi, nu te gândi la zâmbetul aproape ireal, nenatural, extrem de alb al vedetelor americane de cinema, care aproape că ne orbește, ci mai degrabă la dinții albi în mod natural. Este important să știi că fiecare dintre noi are o culoare naturală de bază a dinților, iar cu ajutorul unor câteva metode, aceasta poate fi deschisă cu câteva nuanțe.
Folosește-te de puterea naturii pentru a le reda dinților tău cea mai frumoasă culoare posibilă! Utilizând următoarele tehnici, poți fermeca dinți albi într-un mod blând și în siguranță absolută:
Lămâie
Se amestecă zeama de la o jumătate de lămâie cu o lingură de bicarbonat de sodiu și se perie dinții cu ajutorul acestei compoziții. Repetă procedeul de 1-2 ori pe săptămână până când ajungi la albul dorit. Zeama de lămâie are un efect antibacterian și elimină mirosurile neplăcute, pe când bicarbonatul elimină murdăria de pe smalț și înălbește. Este important să nu utilizezi această metodă prea des și să eviți utilizarea sa în mod constant, deoarece ar putea subția smalțul dinților.Căpșuni
Sigur ai mai auzit că aceste fructe minunate curăță dinții în profunzime. Nu din întâmplare. Conținutul de acid malic ajută la dizolvarea impurităților de suprafață, pe când particulele mici au un efect ușor de curățare grunjoasă. Freacă-ți dinții cu 3-4 căpșuni pasate, iar efectul va fi observat imediat. Cel mai bine este să folosești o căpșună necoaptă, deoarece concentrația de acid malic este mai mare! Îți sugerez să nu te speli cu pastă de dinți imediat după clătirea gurii, deoarece trebuie oferită o perioadă de timp pentru ca saliva să restabilească valoarea PH-ului din gură, spre a nu deteriora smalțul.Bicarbonat de sodiu
Particulele minuscule ale bicarbonatului de sodiu erodează un strat foarte subțire de pe suprafața dintelui, astfel acesta va reveni la culoarea reală și naturală. Face parte din compoziția multor paste de dinți, iar în cazul utilizării la domiciliu, tot ceea ce trebuie să faci este să îți masezi dinții cu praful și apoi să îl lași să acționeze timp de douăzeci de minute, după care clătește.Desigur, pe lângă metodele de mai sus este bine să nu uiți de apa de gură, întrucât astfel îți vei ajuta dinții să devină perfect curați și albi ca zăpada. Apa de gură ajută la menținerea igienei orale dintre două perieri, reducând astfel cantitatea de depuneri pe dinți. Îți poți face acasă propria apă gură, foarte simplu.
Pentru apa de gură cu mentă și rozmarin, fierbe în jumătate de litru de apă două lingurițe de rozmarin și tot atâtea lingurițe de frunze (uscate) de mentă, timp de un sfert de oră și apoi, așteaptă până se răcește. Apoi adaugă o linguriță de tinctură de smirnă, apoi toarnă lichidul într-o sticlă și agită întotdeauna înainte de utilizare. Menta revigorează și dezinfectează, în timp ce rozmarinul elimină mirosurile neplăcute.
Este important ca tratamentele de albire a dinților la domiciliu să fie blânde cu dinții și, de asemenea, să nu utilizezi acizi pe o perioadă mai îndelungată de timp pe dinți, deoarece aceștia vor deteriora smalțul dinților.
Am lăsat la sfârșit pasta de dinți neagră de la Manna, care este o adevărată particularitate plină de ingrediente naturale, pure și prietenoase cu smalțul tău. Pudra de cărbune conferă un negru superb pastei de dinți, periajul devenind o adevărată plăcere. Încearc-o, rezultatul vorbește de la sine!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta