5 lucruri care te fac mai fericit(ă)
5 lucruri care te fac mai fericit(ă)

5 lucruri care te fac mai fericit(ă)



Când stresul face parte din rutina ta zilnică, atunci viața pare a fi un ciclu fără sfârșit, din care munca nu se epuizează niciodată și îți rămâne prea puțin timp pentru reîncărcarea bateriilor. Știu exact ce simți și îți voi arăta ce poți face pentru zile mai fericite!


Alege-ți cu grijă compania!

Știai că fiecare persoană are în medie 5 persoane mai apropiate? Această afirmație sugerează că devii ca cei cu care te înconjori. Dacă din partea prietenilor și a rudelor primești doar negativitate, nu te mira dacă vei deveni melancolic(ă). Este important, deci, să te înconjori de oameni pe care îi iubești cu adevărat și care au o influență pozitivă asupra ta. Bineînțeles, viața nu este un catalog, de unde putem alege cu cine să ne petrecem timpul, deoarece, din păcate, colegii de servici și rudele nu le putem alege. Dar putem contracara energiile negative, dacă nu ne implicăm în plângeri și bârfe. Data viitoare, când te întorci acasă după o zi dificilă la servici, nu te gândi la cine ce ți-a spus sau făcut, ci mai degrabă încearcă să te relaxezi complet. Soarbe dintr-un ceai de lămâiță, apoi afundă-te într-o baie fierbinte, divină, alături de bila de baie Manna. Odată ieșită din cadă, te poți răsfăța cu atingerea untului de shea filtrat prin vulcanit cu lavandă și arbore de ceai, care îți va mângâia trupul și sufletul. Aceste mici momente de răsfăț îți pot îmbunătăți considerabil starea de spirit.


Mănâncă până la fericire!

Ciocolata ascunde un „hormon al fericirii”, după cum ai auzit de mai multe ori până acum, și există o boabă de adevăr în această informație. Oficial se numește endorfină și asemănător proteinei endogene, va fi produsă de către creierul nostru, la consumul anumitor alimente ce conțin fenetilamină, un compus organic care crește cantitatea de endorfină. Ciocolata, zahărul și drojdia conțin o mare cantitate de fenetilamină, astfel se înțelege de la sine, de ce întindem mâna după o felie de tort atunci când suntem stresați sau avem o dispoziție proastă. Desigur, nu te sfătuiesc să ieși în mod regulat din starea de depresie cu deserturi din zahăr, deoarece există și alternative mult mai sănătoase. De exemplu, o salată de fructe cu iaurt poate avea același efect, întrucât combinația dintre fructe și fenetilamină reprezintă un eliberator garantat de stres. Pe lângă faptul că nu îți încarcă conștiința, pe termen lung îi este benefică organismului tău. Și dacă neapărat îți dorești ciocolată, atunci îți recomand să alegi o bucățică mică de ciocolată neagră, ce conține o cantitate mare de cacao și este plină de antioxidanți.


Fă sport și relaxează-te!

Observ că de cele mai multe ori, lipsa de mișcare reprezintă factorul principal al stării generale de nervozitate și al lipsei de motivare. Probabil că multă lume ți-a spus deja că ar trebui să mergi la sală, dar ce ar fi dacă prima dată ai începe cu schimbări minore, pentru a căpăta acel sentiment de succes? În drum spre casă de la servici, coboară din autobuz cu două stații mai repede, iar distanța rămasă, parcurge-o pe jos. O altă idee ar fi, spre exemplu, ca atunci când plimbi cățelul, să mergi pe bicicletă sau când vizionezi ceva la televizor, să te urci pe banda de alergare.

Dar nu uita nici faptul că adevărata relaxare poate fi atinsă acasă. Picură în lampa de aromaterapie sau vaporizator câțiva stropi de ulei esențial de lavandă sau de portocală dulce și vei vedea cum toate gândurile negative vor dispărea. De asemenea, o altă idee bună ar fi ca înainte de culcare să îți masezi tâmplele cu balsamul Manna special creat în acest sens, pentru un somn mai odihnitor, mai ușor.


Râzi mai des!

Ai observat cât de mult râd copiii pe parcursul unei singure zi? Ei râd aproape în fiecare oră, fără griji și cu bucurie. Dacă realizezi că simți o tristețe adâncă, nu găsești motivul care te-a adus în această stare, dar nici nu-ți aduci aminte când ai râs ultima dată cu poftă, ar fi un moment oportun ca să apelezi la un ajutor extern pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Sunt sigură că mai degrabă ai prefera să vizionezi o dramă cinematografică, dar îți recomand totuși o super-comedie. E o idee bună să citești și glume sau să îți rogi partenerul/a ori un membru de familie, să îți povestească cea mai hazlie anecdotă din acea săptămână. Râsul este molipsitor și e suficient un singur moment pentru a-ți reveni „pofta de viață” în obraji.


Trăiește momentul!

Mulți oameni cred că este întotdeauna necesar să fie fericiți ori veseli sau cel puțin așa să apară. Eu te încurajez să îți trăiești la aceeași intensitate atât momentele rele și pe cele bune – eliberează-te de ceea ce te doare, întrucât numai așa fericirea ta va putea fi completă și sinceră. Dacă ceva te apasă, retrage-te liniștit(ă) și ascultă muzică, dacă vrei, chiar și la maxim. Sau scrie-ți gândurile, fie că este vorba despre un jurnal personal, un caiet de poezie sau versuri. Vei vedea că oferindu-le spațiu emoțiilor și trăirilor tale, premițându-ți să le trăiești, va fi un sentiment eliberator.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe