Cele mai bune 6 stimulente naturale pentru creier!
cele mai bune 6 stimulente naturale pentru creier!

Cele mai bune 6 stimulente naturale pentru creier!Ți-ar plăcea să-ți funcționeze creierul „brici”? Ca gândurile tale creative să curgă rapid, activ și concentrat? În loc de cafea, îți recomand 6 stimulenți naturali ai creierului, care îți intensifică gândirea și sunt complet lipsiți de efecte secundare.

În viață, există momente ce depind foarte mult de starea în care se află în acea secundă creierul nostru. Înainte de un examen, la învățare, înainte de un interviu de angajare sau cu ocazia unei prezentări la locul de muncă, nu ne putem permite să avem mintea încețoșată și să gândim prea lent. Nu recomand consumul de băuturi energizante și cel excesiv de cafea, în schimb, încearcă, „stimulenți” naturali ai creierului care să susțină gândirea eficientă și vigilentă.


Ginseng

Această plantă asiatică vitalizează și stimulează performanțele fizice și mentale. Când este consumată sub formă de ceai sau de capsulă, are un efect de îmbunătățire a memoriei, stimulează buna dispoziție, ajută la ameliorarea anxietății și conferă o prospețime plăcută și durabilă.


Ginko biloba

Folosit în medicina tradițională chineză de mii de ani, stimulează foarte eficient circulația sanguină cerebrală, crește nivelul de dopamină într-un mod natural, crește vigilența și ajută la concentrare. Ginko biloba este, de asemenea, un puternic antioxidant, care luptă și împotriva radicalilor liberi din organism și, potrivit cercetărilor, ajută la reducerea pierderii de memorie, iar capacitatea cognitivă de îmbunătățește.


Lecitină de soia

Unul dintre ingredientele comune ale ciocolatei și a altor dulciuri, care are un efect foarte bun asupra creierului nostru datorită conținutului de colină sau B11 și asigură un sentiment plăcut de bunăstare, alături de alte substanțe din boabele de cacao. Lecitina de soia poate fi achiziționată, de asemenea, separat, sub formă de capsule, dar versiunea regăsită în dulciuri va oferi, cu siguranță o plăcere generală mult mai intensă.


Ceai verde

Ceaiul verde este, de asemenea, un puternic antioxidant, stimulent, datorită cofeinei conținute. Cu toate acestea, nu trebuie să ne alarmăm, chiar dacă până acum nu am consumat cafea, de exemplu, datorită conținutului de cofeină. Cofeina din compoziția ceaiului verde nu prezintă efecte imediate, dar are o absorbție mai susținută, acționând treptat, în câteva ore. Nu are ca efect o creștere bruscă a concentrației, iar în spre deosebire de efectele secundare ale cafelei, cum ar fi palpitațiile, acesta ajută concentrarea în limite normale, nestresante.Q10

Coenzima Q10 poate îmbunătăți energia și metabolismul celulelor cerebrale și, de asemenea, ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire. Aceasta poate fi un mare ajutor, dacă trebuie să efectuăm o activitate intelectuală intensă.


Spirulina

Probabil că ai auzit deja de aceasta, ca și ingredient popular pentru smoothie, plin de substanțe nutritive valoroase. Mulți oameni o numesc „super-aliment” (superfood), întrucât această algă este plină de antioxidanți, vitamine și minerale. În plus, nutrienții microalgelor echilibrează funcționarea organismului și, datorită vitaminelor B (B12, B5 etc.) vitale pentru sistemul nervos, acestea reprezintă produsele alimentare perfecte pentru creier.

Este important să știi că suplimentele nutritive-alimentare și o dietă sănătoasă echilibrată sunt importante pentru buna funcționare a sistemului nervos, dar nu sunt suficiente pentru ca tu să fii „brici”! Ai nevoie de odihnă prelungită și exerciții fizice regulate pentru a obține și a menține o performanță bună! Dacă ai probleme cu relaxarea, în sensul că reușești să te destinzi cu greu, atunci folosește-te de uleiurile esențiale Manna, în special de cel de lavandă și portocală dulce, dar și un masaj relaxant al frunții cu balsamul de tâmple Manna te poate ajuta, de asemenea, să îți reintri în cea mai bună formă!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe