Cei mai buni 5 detoxifianți ai ficatului
cei mai buni 5 detoxifianți ai ficatului

Cei mai buni 5 detoxifianți ai ficatului



Primăvara este momentul reînnoirii, când facem curățenie generală și scăpăm de impuritățile apărute peste iarnă. Nu doar casa și grădina necesită rearanjare, ci și trupurile și sufletele noastre tânjesc după purificare.

Iarna este o perioadă în care suntem mult mai puțin activi din punct de vedere fizic, cel puțin pentru majoritatea dintre noi, decât lunile mai calde și în plus, avem tendința de a mânca mai mult și alimente mai bogate în calorii, iar sărbătorile ne oferă și posibilitatea de a consuma alcool. Drept urmare, sistemul nostru digestiv și organele detoxifiante devin suprasolicitate, în special ficatul nostru, care suferă cel mai mult de pe urma acestei perioade.

Ce poți face pentru bunăstarea ficatului tău?

Am scris o serie de sfaturi despre un stil de viață ce ajută la activitatea organelor de selecție și detoxifiere, pe care le poți citi în detaliu aici.
Cu toate acestea, există și alimente extrem de importante care merită consumate dacă dorești să influențezi în mod pozitiv ficatul. Vino cu mine, să ne uităm prin bucătărie!?

• Legume cu frunze verzi, de ex. varză, broccoli, spanac

Nu îți ajuți doar ficatul consumându-le, dar te poți bucura și de multe alte efecte pozitive, deoarece acestea sunt pline de vitamine și minerale. Încearcă să expui aceste legume cât mai puțin la surse de căldură, iar dacă o faci, să te rezumi la un timp foarte scurt, iar dacă este posibil, consumă-le preparate la abur.

• Sfecla

O adevărată armă-minune, plină de antioxidanți, ce are un efect de curățare al ficatului. Au fost deja demonstrate mai multe alte efecte benefice ale acesteia. În plus, o poți consuma toată iarna și poate fi preparată într-o varietate de feluri. Mulți oameni o consumă sub formă de murături, dar, dacă este posibil, încearcă să o consumi crudă, astfel încât să-și păstreze toate proprietățile active. Este excelentă ca și ingredient principal în salate.

• Lămâie, grapefruit

Știm foarte bine ce surse excelente și importante de vitamina C reprezintă aceste citrice, dar sunt și aliați ai ficatului nostru. Sunt deosebit de importante în lunile de iarnă, când aprovizionarea cu fructe este slabă, deci consumă-le! Lămâia nu o poți stoarce doar în băuturi, dar este excelentă și la aromarea salatelor.

• Usturoi

Este un prieten al venelor noastre, dar are și un efect benefic asupra nivelului de colesterol și, de asemenea, ajută la detoxifiere. Poate fi folosit în variate moduri, cu acesta poți condimenta diferite feluri de legume, garnituri și mese principale.

• Ceai verde

În final, să menționăm și o băutură, deoarece ceaiul verde își merită locul pe această listă. S-au făcut mai multe studii asupra efectelor sale. De asemenea, are un conținut antioxidant remarcabil, pe lângă faptul că te ajută să pierzi în greutate, protejează sistemul nostru vascular și, conform cercetărilor, poate juca un rol și în prevenirea cancerului.

Ai mare grijă să nu îl opărești, ci lasă apa fiartă să se răcească până la aproximativ 70-80 de grade, apoi toarnă apa peste frunzele de ceai, acoperă recipientul și lasă la infuzat doar 2-3 minute. Încearcă să nu-l aromezi cu nimic - vei vedea, cu timpul vei îndrăgi gustul proaspăt, ușor amar.

Și curățarea pielii este importantă

Dacă tot vorbim despre detoxifiere, atunci să nu uităm nici de pielea noastră! La urma urmei, și aceasta a avut de suferit de pe urma aerului rece al iernii, de lipsa de lumină și de alimentația mai precară. Urmând o dietă favorabilă ficatului, faci un pas mare și pentru menținerea frumusețea pielii tale, dar poți susține procesul și din exterior și, bineînțeles, te poți baza și de această dată pe Manna.?

Îți poți reîmprospăta pielea prin îndepărtarea celulelor moarte, iar exfolianții Manna îți sunt alături.

Chiar și trei tipuri de exfolianți așteaptă să-i încerci. Exfoliantul Manna cu cocos ras, mac și sare marină te răsfață cu un parfum proaspăt, mentolat, Exfoliantul Manna cu lufa este apreciat de către fanii aromei de lămâie și scorțișoară, dar recomand cu căldură Exfoliantul Manna cu sâmburi de struguri măcinaţi persoanelor care preferă o mireasmă florală, fructată.

Pentru exfolierea delicată și blândă a tenului tău, am creat Crema exfoliantă pentru față, cu sâmburi măcinați de măsline.

Sper că te-am ajutat să te bucuri de primăvară, într-un trup și suflet reînnoite! ?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe