Știai că 10% din populația lumii este afectată de eczemă, de această problemă incluzând pielea pigmentată neplăcut cu pete roșii aprinse, uscată și chinuită de mici vezicule? Întrebarea este, care sunt cauzele apariției eczemei, iar noi ne-am documentat și revenim cu sfaturi pentru un stil de viață adecvat!
Pentru cei care cunosc și se luptă cu această afecțiune, nu trebui o introducere prea vastă a simptomelor eczemei: mai întâi pielea devine roșiatică, apoi apar mici pete însoțite de mâncărime, ce uneori sunt însoțite de mici vezicule lichidiene. La spargerea veziculelor, se scurge un exudat, în urmă căruia apar cruste, descuamări, iar dacă eczema nu se vindecă, ci apare orice urmă de infectare, vor apărea răni. Este o condiție extrem de incomodă și are un impact negativ asupra încrederii în sine.
Trebuie să știi, cauzele eczemei pot fi multiple.
Pe de o parte, vorbim despre o tendință moștenită și, pe de altă parte, de factorii externi ce pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea sa și la înrăutățirea simptomelor. La această formă de dermatită sunt predispuși cei cu piele în special uscată sau cei ce prezintă alte simptome alergice. Cauzele eczemei rămân adesea ascunse, neputând fi precizate cu exactitate, deoarece există un număr impresionant de factori ce pot fi implicați în aceasta.
Printre cauzele eczemei se poate număra un fel de sensibilitate, care este cauzată de așa-numitele „flare-ups” sau erupții.
Flare-ups-rile pot fi declanșate de o gamă largă de iritanți, adică de alergeni. Aici mă gândesc la produse chimice cum ar fi agenți de curățare, balsamuri de rufe, coloranți conținuți de produsele cosmetice, pesticide sau alte produse chimice. Dacă ai posibilitatea, evită aceste produse, substanțe.
Cu siguranță ai observat deja că pe perioada lunilor de toamnă și de iarnă, aceste erupții sunt mai frecvente, probabil datorită faptului că pielea este expusă unei cantități mult mai reduse de lumină, dar și datorită încălzirii artificiale alături de fluctuația temperaturilor interne și externe, când pielea devine uscată mult mai ușor. Din păcate și animalele de companie pot contribui la agravarea simptomelor eczemei, astfel, nu este recomandat să ții în casă câini, pisici, papagali ori alte animale de companie.
Desigur, cauzele eczemei nu se datorează numai factorilor externi.
Dacă te afli într-o situație stresantă de viață, obișnuiești să dormi insuficient ori serviciul, jobul te copleșește, duci sportul sau distracția în extreme, atunci, cu siguranță că simptomele eczemei se vor amplifica. Putem înșira și poluarea mediului alături de cauzele eczemei, dar erupția poate fi cauzată și de fumul de tutun.
Una dintre cele mai importante întrebări este cu ce anume îți îngrijești pielea, întrucât această decizie îți aparține în totalitate și poți face schimbări în bine. Dacă pielea ta este sensibilă, atunci nu îi vor face prea mult bine diferitele substanțe chimice, conservanții, coloranții și materialele sintetice. Evită cosmeticele parfumate artificial, deoarece acestea pot conține alcool, care poate interfera cu pielea iritată în prealabil, declanșând o eventuală erupție.
Dacă pielea ta suferă de eczemă, atunci îți recomand cu căldură să utilizezi produse cosmetice naturale.
Spre exemplu, în cazul produselor Manna, poți fi sigură că acestea sunt 100% fără substanțe chimice și sunt realizate exclusiv din cele mai valoroase și mai pure comori ale naturii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, atunci îți recomand să alegi Manne naturale fără uleiuri esențiale, cum ar fi untul de shea Premium, săpunul din ulei de măsline extra virgin sau deodorantul cremă fără parfum.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta