Care este de fapt problema cu avocado?
care este de fapt problema cu avocado?

Care este de fapt problema cu avocado?



Cu siguranță ai auzit și tu despre așa-numitele alimente „superfood”, care și-au căpătat acest nume datorită efectelor pozitive asupra organismului, deoarece conțin o mulțime de nutrienți, vitamine.

Printre acestea se numără și avocado, unul dintre cele mai exotice fructe ale zilelor noastre. Pe lângă faptul că este foarte delicios, hrănește organismul în multe feluri. Mulți, însă, se opun consumului său. Oare de ce? Să aprofundăm puțin subiectul!

Cererea crescută are dezavantajele sale. Acest fruct este cultivat în zone subtropicale, tropicale, în principal în Mexic, dar și în Africa de Sud, Chile, Peru, Australia, Israel. Să vedem ce probleme provoacă pofta insațiabilă de avocado din lume!

• În Mexic, se numește „aur verde”, deoarece se poate obține un venit foarte mare din cultivarea sa. După cum se poate deduce din aceasta, din păcate și grupurile infracționale organizate și-au pus mâna pe „afacere”, menținând populația în temere și ridicând prețurile. Dar și mediul plătește un preț teribil: pădurile sunt defrișate ilegal pe zone foarte extinse, tocmai pentru a crea spațiu plantațiilor uriașe de avocado.

• O altă țară ce suferă de pe urma plantațiilor de avocado este Chile. Avocado este o plantă extrem de „însetată”: Se estimează că este nevoie de o medie de 1.000 de litri de apă pentru a crește 1 kg de avocado, dar și mai mult în funcție de regiune. Deoarece fructul necesită și o cantitate enormă de lumină solară, este cultivat în zone în care trebuie irigate în mod artificial.

• Toate acestea nu reprezintă o problemă doar la nivel local, deoarece dacă ne uităm pe hartă, este clar ce călătorie uriașă fac aceste fructe până când ajung la noi în Europa. Și distanța mare de transport în camioane frigorifice reprezintă o binecunoscută povară exercitată asupra mediului.

• Dat fiind faptul că nu poate fi depozitat mult timp atunci când este copt, acesta se recoltează necopt, iar pentru a ajunge la maturitate, se depozitează în spații cu aer condiționat, care consumă, din nou, foarte multă energie.

• După coacere, avocado poate fi menținut doar 1-2 zile pe rafturile supermarketurilor, după care este aruncat - toate acestea risipesc multă energie și muncă depusă.

Așadar, soluția: să uităm de avocado?
Există o mulțime de fructe și legume de sezon cultivate local, sănătoase, în Europa și, în general, acestea au cel mai bun impact asupra organismului nostru.
Cu toate acestea, înțeleg dacă uneori îți place să mănânci acest fruct exotic de dragul varietății, al gustului delicios și al efectelor pozitive. Cum poți face asta fără o conștiință încărcată?
• Numai în cantități mici! Principiul „mai puțin este mai mult” devine general valabil, în special în acest caz. Să nu îl ai pe masă în fiecare zi, ci consumă-l doar cantități mici cu ocazii speciale, astfel încât devină un gust aparte, deosebit.
• Acordă atenție originii! Nu cumpăra avocado din Chile sau Mexic! Este cultivat și în sudul Spaniei și în Israel, iar din aceste zone nu călătorește chiar atât de mult până la masa ta.
• Uită-te pe etichetă! La fel ca în cazul tuturor alimentelor exotice, merită căutată emblema „fairtrade”, deoarece, astfel, te asiguri că plantarea și comercializarea sa sunt etice. Merită să acorzi întâietate fructelor organice, deoarece acest lucru nu numai că îți va proteja organismul de substanțe chimice toxice, ci și zona de producție și organismele care trăiesc acolo.

Nu doar hrănește, ci și înfrumusețează!
Avocado nu este îndrăgit doar pentru efectele sale interne excelente: conținutul său ridicat de apă îl face excelent pentru hidratare, hrănirea pielii cu vitamine, iar antioxidanții acționează împotriva îmbătrânirii pielii. În acest fel, poate face minuni mai ales cu pielea uscată și deshidratată.

Iată cum să prepari o mască de față exotică din avocado: zdrobește pulpa unei jumătăți de avocado cu o furculiță, apoi amestecă cu o lingură de ulei de argan. Întinde masca pe față, dar nu uita nici de gât și decolteu. Lasă să acționeze 15 minute, apoi spală-te bine.

Dacă dorești să hrănești și părul uscat, despicat, atunci poți prepara aceeași mască și pentru păr, cu ulei de argan sau chiar ulei de cocos - sau utilizând ambele uleiuri, dacă vrei să mergi la sigur! Poți adăuga de două ori cantitatea de ulei pentru a ușura aplicarea pe păr. Înfășoară un prosop în jurul părului și după 15-20 de minute spală-ți părul ca de obicei!

Cu toate acestea, dacă preferi să consumi acest super fruct sau pur și simplu nu ai timp, Elixirul de Lux pentru față reprezintă o alegere excelentă pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor și a tenului, ce reduce dovedit ridurile și îți netezește pielea. Iar spray-ul de păr Manna, pe care îl poți aplica înainte de a-ți spăla părul, îți hrănește, regenerează și luminează părul într-un mod excelent, similar unei măști de păr.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe