Natura se pregătește încet pentru somnul ei adânc de iarnă, dar și noi trebuie să ne pregătim pentru sezonul rece care urmează, plin de farmec și frumusețe unică, ce în același timp ne solicită organismul și ne pune la încercare rezistența. În acest caz, întărirea sistemului imunitar este esențială.
Sunt persoane care se jură pe vitamine și suplimente alimentare, dar eu votez pentru o dietă sănătoasă, bogată în vitamine (și mult exercițiu, de preferință în aer curat).Știai că pe lângă legume, fructe și semințe și ierburile ne ajută să ne menținem sănătatea? Aș dori să subliniez o plantă, în special o rădăcină, ce reprezintă un stimulent excelent al sistemului imunitar, ce a fost aleasă drept plantă a anului 2018 în Germania; iar aici vorbim despre ghimbir.
Cum și în ce fel poate ajuta ghimbirul?
Este o adevărată plantă-minune. Bogat în vitamine și oligoelemente: conține multă vitamină C, precum și magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu și sodiu. Aroma sa picantă și gustul înțepător se datorează uleiului esențial și gingerolului din acesta.
Se cunosc multe efecte pozitive: stimulează metabolismul și arderea grăsimilor, ajută la digestie. Efectul său de reducere a zahărului din sânge a fost de asemenea dovedit și îl puteți folosi împotriva migrenelor. Efectul său anti-greață este de asemenea bine cunoscut. Poate ajuta la prevenirea sau combaterea răcelii, în special prin efectele sale antiinflamatoare și analgezice.
Bine, dar cum îl consumăm?
Pe lângă faptul că multe persoane îl preferă ca și condiment, majoritatea dintre noi probabil că îl preferăm sub formă ceai. Dacă dorești să guști un ceai delicios de ghimbir, atunci iată aici o rețetă delicioasă și sănătoasă.
Cei cărora nu le place gustul său înțepător îl pot consuma sub formă de capsule.
Dar să ieșim puțin din tipar și să încercăm ceva nou! ?
Ce ai zice dacă într-o dimineață rece de iarnă, această delicatesă versatilă ți-ar încălzi trupul și sufletul, întinsă pe pâine? Dacă ești deschisă la noutăți, atunci rămâi alături de mine și încearcă delicioasa dulceață de ghimbir! ?
Să preparăm un gem cald de ghimbir!
Îl poți realiza folosind doar ghimbir, dar poți folosi și pere sau mere în proporție de 1/2 (sau orice proporție). Atunci gemul nu va fi atât de intens, fructele îi vor conferi un gust dulce și îl vor face mai bogat în fibre.
Fii atentă, întrucât vorbim despre o plantă cu gust foarte intens, înțepător, care stimulează digestia, dar în același timp poate irita mucoasa gastrică, sistemul digestiv, deci trebuie consumată doar cantități mici, mai ales dacă stomacul este sensibil! O poți întinde pe pâine prăjită, poți aroma aluatul de prăjitură sau crema acesteia, dar poate fi și un ingredient fin la legumele prăjite sau realizate la abur.
Ingrediente
- 500 g de ghimbir sau mere, pere și ghimbir în orice proporție
- 1 l suc de mere
- 10 g de pectină
- 1 portocală
- îndulcitor după gust, de ex. sirop de agave sau ștevie
Preparare
Spală și decojește ghimbirul, apoi dă-l pe răzătoare. Spală și curăță merele și perele, îndepărtează sâmburii și coaja, apoi taie-le cubulețe. Decojește portocala, desfă-o în felii.
Pune ghimbirul sau perele și merele într-o oală, toarnă sucul de mere, adu la fierbere și apoi menține la foc mediu până când fructele sunt moi. Dacă este necesar, mai adaugă apă. Ia totul de pe foc, adaugă portocalele și apoi adaugă fructele în blender. Dacă îți dorești o dulceață cu pulpă, atunci adaugă în blender numai o parte a fructelor. Adaugă pectina (aceasta servește ca agent de gelifiere), precum și îndulcitorul. Dacă gemul este realizat numai din ghimbir, atunci îți sugerez să adaugi o cantitate mai mare de îndulcitor pentru a contracara gustul înțepător. Mai fierbe totul la foc mic, timp de încă câteva minute.
Toarnă gemul în borcane sterilizate, înșurubează capacele și plasează borcanele cu capul în jos timp de 5 minute. Apoi lasă-l să se răcească încet.
Poftă bună! ?
Este oare eficient din punct de vedere extern?
Într-adevăr, de ce am înceta să consumăm ghimbir? Datorită numeroaselor sale efecte benefice, este favorizat și în cosmetica naturală. În special scalpul gras, cu mătreață va fi recunoscător pentru utilizare. Dacă și scalpul tău este astfel, atunci și Tu te vei bucura de efectele miraculoase ale ghimbirului, deoarece am adăugat și pudră de ghimbir în compoziția balsamului natural Manna dezvoltat special pentru scalpul gras cu mătreață. Să nu îți vă fie teamă să folosești balsamul pentru păr gras, deoarece testele de laborator dovedesc că acest balsam reduce sebumul părului și restabilește echilibrul scalpului, dar nu îngreunează părul. Desigur, vei regăsi și șamponul potrivit în gama noastră de produse.
Ambele Manne sunt vegane și netestate pe animale, iar acest lucru este atestat de către embleme de pe ambalajele produselor, afișate și în magazinul nostru online. Un alt mare avantaj este că ambalajul lor este, de asemenea, ecologic, deoarece le-am turnat într-un tub 100% reciclabil.
Ei bine, simți că vrei să-ți îmbogățești meniul de toamnă-iarnă și rutina de îngrijire a părului cu această plantă excelentă care îți încălzește sufletul și are grijă de tine la exterior? ?
Produsele noastre în funcție de tipul de ten
Ai îndoieli ce produse Manna să folosești pentru tipul tău de piele?
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta