Au găsit secretul tinereţii fără de sfârşit
au găsit secretul tinereţii fără de sfârşit

Au găsit secretul tinereţii fără de sfârşitMişcarea regulată, de preferat în aer liber, are un efect mult mai benefic asupra organismului decât te-ai fi aşteptat.

Nu doar organismul tău devine mai puternic şi mai rezistent, dar şi starea pielii tale şi sănătatea mintală pot fi întreţinute prin alocarea unui timp de doar douăzeci de minute pentru plimbare, exerciţii fizice, alergat, dans, yoga sau antrenament.

Recent un neurolog a observat câte tipuri de efecte are mişcarea regulată asupra sănătăţii psihice, multe dintre care pot fi surprinzătoare şi pentru tine:
Efectul mişcării de a reduce stresul este binecunoscut, precum şi faptul că poţi simţi acţiunea hormonilor de fericire după doar câteva minute.

Ai auzit sau ai simţit pe propria piele cum mişcarea te ajută în muncă şi la învăţat. Cercetările dovedesc că persoanele în condiţie bună sunt capabile să se concentreze mai uşor şi pentru mai mult timp.

Însă cele mai recente cercetări par să confirme ipoteze inovatoare şi îndrăzneţe.
 • S-a descoperit că antrenamentul regulat stimulează formarea unor noi celule cerebrale într-o zonă specială a creierului care este responsabilă pentru capacitatea de a ne putea imagina şi de a ne putea adapta la situaţii noi şi neobişnuite. Adică inflexibilitatea caracteristică a persoanelor în vârstă şi rigiditatea privind circumstanţelor obişnuite pot fi încetinite prin mişcarea regulată.

 • Şi nu doar acestea: problemele de memorie şi demenţa senilă sunt mai rare în rândul persoanelor în condiţie fizică bună.

Mereu mă fascinează complexitatea fantastică şi funcţionarea organismului uman şi cât de puţin trebuie să facem ca să fim mai sănătoşi, mai mulţumiţi şi mai fericiţi.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

 • avatar
  • Ciuc
  • 22-06-2016 16:23

  Am știut întotdeauna că activitatea fizică regulată este foarte benefică atât pentru corp cât și pentru minte, dar nu m-am gandit că poate duce până la formarea de noi conexiuni neuronale. Să sperăm că așa este!

  • Ciuc
  • 22-06-2016 16:23

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe