Uleiurile eseţiale pot înlocui antibioticele?
uleiurile eseţiale pot înlocui antibioticele?

Uleiurile eseţiale pot înlocui antibioticele?Recent ţi-am scris ce se petrece în cercetările medicale. Tot mai mulţi oameni de ştiinţă cercetează ingredientele active naturale din plante, folosite de câteva milenii.

În 2015, a luat premiu Nobel o cercetare privind aplicarea unui extract de plante medicinale din China ca medicament în caz de malarie, şi tot mai multe ştiri anunţă redescoperirea efectelor binecunoscute ale uleiurilor esenţiale, însă mult timp ignorate în lumea occidentală.

Un subiect adus în lumina reflectoarelor îl reprezintă antibioticele. Foarte posibil că în curând trece vremea lor. Utilizarea necontrolată şi necugetată a antibioticelor a creat bacterii tot mai rezistente şi omenirea este nevoită să găsească soluţii noi pentru tratarea unui număr tot mai mare de boli care nu mai pot fi tratate cu antibiotice. Cât se poate de curând.

Experţii susţin că încă acest secol poate să pună capăt erei antibioticelor şi identificarea unor soluţii medicale care să le înlocuiască să fie provocarea majoră a secolului 21 în domeniul medical.

O altă problemă îngrijorătoare este creşterea animalelor la cote industriale, care greu poate fi numită prietenoasă, în scopul de a furniza alimente ieftine de origine animală populaţiei tot mai numeroase a Pământului. Dacă nu mai pot folosi antibiotice, ori trebuie să treacă milioane sau miliarde de oameni la un regim vegetarian, ori trebuie găsite soluţii noi în locul celor obişnuite.

Numeroase cercetări de laborator studiază eficienţa uleiurilor esenţiale în domeniul medical, şi e posibil ca în câteva decenii, produsele din oregano, scorţişoară, rozmarin, cimbru, cuişoare şi arbore de ceai să înlocuiască dezinfectanţii, suplimentele nutritive, furajele, preparatele antibacteriene folosite până acum.

Mai multe aici: http://goo.gl/DhghCM

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

 • avatar
  • Ciuc
  • 22-06-2016 16:25

  Nu știam că uleiurile esențiale pot fi și pentru uz intern.

  • Ciuc
  • 22-06-2016 16:25
  • avatar
   • Andrea Varga-Darabos
   • 23-06-2016 09:13

   Dragă Ciuc Monica,

   uleiurile noastre esențiale sunt 100% pure, de cea mai bună calitate. Recomandăm folosirea lor numai pentru uz extern, dar poate fi utilizat și în evaporator, ca dezodorizant/aromaterapie, în apa de baie sau în ulei/unt purtător. Chiar dacă uleiurile noastre esențiale sunt 100% pure și din materiale exclusiv naturale, pot apărea reacții adverse dacă este folosit pentru uz intern. Dacă totuși vrei să le încerci și pentru uz intern, recomandăm să faci numai sub supravegherea unui medic sau terapeut naturist.

   Cu drag,

   • Andrea Varga-Darabos
   • 23-06-2016 09:13

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe