Efectele uleiurilor esențiale reprezintă unul dintre subiectele mele preferate, deoarece mirosul este o percepție elementară care poate influența starea de spirit și poate conferi un sentiment de relaxare după momentele stresante, trăite zi de zi.
Dacă vei crede că uleiurile esențiale reprezintă o nouă modă de fițe, atunci vei rămâne surprinsă pentru că aceste uleiuri pure pe bază de plante au fost folosite și în civilizațiile antice de acum mii de ani - India, lumea arabă, China, Egipt - pentru îngrijirea pielii corpului, în vindecare, chiar și pentru în ceremoniile religioase. Uleiul esenţial, desigur, nu era atât de accesibil precum este astăzi, numai cele mai nobile și mai prestigioase nume puteau beneficia de această comoară a naturii.
Dacă tocmai ai început să te familiarizezi cu uleiurile esențiale, atunci toamna reprezintă momentul ideal pentru a îți stimula starea de spirit și pentru a le folosi în scopul dorit: la reîmprospătare, relaxare sau ameliorare a stresului.
Opiniile privind efectele uleiurilor esențiale sunt împărțite. Conform tradiției populare, fiecare ulei esențial are propriul său rol, dar îți sugerez să le încerci și tu personal și urmărește ce imbold pozitiv, fantastic, îi vor oferi vieții tale de zi cu zi.
Să analizăm efectele uleiurilor esențiale și modul lor de utilizare.
Calmarea naturală a stării de spirit: uleiul esențial de lămâie și de lavandă. Lavanda și lămâia sunt unele dintre cele mai populare uleiuri și nu întâmplător. Emană un sentiment de puritate, prospețime și liniște și trezesc o mulțime de amintiri plăcute în sufletele noastre. Sunt ideale, picurate într-o baie fierbinte după o zi lungă, aproape că îți trezesc simțurile și îți insuflă o gură proaspătă de aer cald în membrele obosite și înghețate! O idee fenomenală este să picurăm din acestea și câteva picături pe fața de pernă, astfel încât, efectele uleiurilor esențiale vor fi maximizate.
Efect antimicrobian: acest lucru înseamnă că uleiul esențial poate inhiba dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor și aici vorbim despre uleiurile de eucalipt, scorțișoară, bergamotă, lavandă și uleiul din arbore de ceai. Îți sugerez să alegi unul dintre aceste uleiuri pure esențiale și să picuri câțiva stropi, alături de 100 ml de oțet, în apa pentru spălat suprafețele gresiei și a podelelor, astfel vei curăța, îngriji și dezinfecta în mod natural. Curățenie și parfum delicios de poveste! De acest răsfăț merită se beneficieze fiecare casă de toamnă.
Dezinfectarea și curățarea tractului respirator: anasonul și eucaliptul pot favoriza permeabilitatea tractului respirator. O utilizare ideală a acestora două, ar fi poziționarea pe calorifer a unui bol cu apă în care ai picurat în prealabil câțiva stropi ori picurarea în vaporizatorul cu ultrasunete, astfel, aromele vor pătrunde în întregul apartament și te vor face să te simți precum într-un hotel de aromaterapie.
Cam atât despre efectele uleiurilor esențiale. Acum urmează regula de bază: nediluate nu trebuie folosite niciodată direct pe suprafața pielii; în acest scop pot fi amestecate în puțin ulei de măsline, ulei de cocos sau de argan, iar abia apoi le poți folosi pentru piele. Dacă îți dorești să încerci un nou ulei, dar nu știi dacă prezinți sau nu sensibilitate la acesta, atunci efectuează un test pe piele. Masează pe încheietura mâinii câteva picături din uleiul dorit și lasă-l să acționeze câteva ore. Nu îl utiliza în caz de iritare sau înroșire a pielii.
Îți sugerez să te simți liber(ă) să experimentezi, aruncă o privire prin magazia Manna și observă-l pe cel care ți-ar trezi cele mai plăcute și intense stări de spirit, trăiri. Te vei convinge de puterea acestei modalități miraculoase și naturale de îmbunătățire a stării de spirit din zilele gri ale toamnei. Prepară-ți un ceai fierbinte, vaporizează uleiuri esențiale și lasă-te în voia relaxării complete.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta