5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte
5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte

5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte



Produs de curățare direct din cămară și bucătărie? Nici nu te-ai gândi câte ingrediente culinare abia așteaptă să le încerci ca și produse de curățare a casei. Reinventează-ți puțin repertoriul gospodăriei și folosește comorile din bucătărie pentru a-ți lustrui casa!

Poți folosi în mod creativ ingredientele din bucătărie, dacă știi fiecare la ce folosește și prin ce metode te pot ajuta la curățenie. Gândește-te la faptul că bunicile noastre nu aveau la dispoziție atâtea produse pentru curățare, luate de-a gata din magazine și totuși casa lor strălucea întotdeauna. Tot ceea ce aveau nevoie se afla chiar în bucătăria lor, iar casa la strălucea datorită acestor ingrediente.

Utilizarea de „produse de curățare” alternative, pe lângă faptul că este creativă și eficientă, dar este și ecologică, întrucât aceste „produse” sunt complet naturale, lipsite de substanțe chimice și sintetice. Să nu mai vorbim despre faptul că te ajută se economisești mai mulți bani! Deci, să vedem ce fel de alimente pot deveni cele mai bune produse de curățare!

Îți voi arăta câteva exemple surprinzătoare, pe care merită să le încerci!


Cartoful

Probabil că la început ar putea părea surprinzător, dar cu ajutorul cartofilor cruzi poți lustrui ușa, dulapul de bucătărie sau rama ferestrei, dar și suprafețele de sticlă vor deveni strălucitoare datorită acestei legume crude. Decojește un cartof și taie-l în jumătate, iar instrumentul „de lustruit” este gata. Dacă fierbi cartoful, iar în zeama sa adaugi obiectele de argint și tacâmurile, acestea vor străluci. De asemenea, îți poți curăța bijuteriile de argint înnegrite, acestea vor redeveni lucitoare în mod absolut.


Lămâia

Lămâia nu este doar o sursă de vitamina C, ci și un agent eficient de curățare a depunerilor de piatră și un produs pentru curățenia generală. La 5 linguri de sare adaugă zeama de la o lămâie, poți lustrui cu ajutorul compoziției întreaga baie, de la cadă și până la chiuvetă și robinetele de apă cu depuneri. Îți sugerez ca, mai întâi, să lași pasta albă să acționeze pe suprafețele problematice timp de 20-25 de minute, iar numai apoi să demarezi lustruirea. Dacă dorești să cureți cuptorul cu microunde, atunci toarnă apă într-un castron, apoi adaugă zeama de la o lămâie și pune-l în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Pe măsură ce apa fierbe și vaporii de lămâie pătrund interiorul aparatului, depunerile sunt înmuiate, iar astfel devin ușor de șters și îndepărtat cu o lavetă de bucătărie ori cu un burete. Poți curăța și fierbătorul de apă, eliminând depunerile de calcar, dacă fierbi în acesta apă cu zeamă de lămâie, iar apoi verși apa cu depunerile acumulate. Va străluci de curățenie.


Leurda

Probabil că leurda este ultima pe care ți-o puteai imagina că ar fi adecvată pentru curățenie, deși este perfectă pentru acest scop. Nu doar mirosul seamănă cu cel al usturoiului, dar și ingredientul său activ este același cu cel al usturoiului, deci este și antibacteriană și fungicidă. Fierbe cam un buchețel de leurdă crudă timp de aproximativ 5 minute și adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu la apa în care fierbe. Această soluție este perfectă pentru a șterge mobilierul de grădină, băncile și mesele. Nu poluează mediul înconjurător și nu trebuie te îngrijoreze nici mirosurile, deoarece bicarbonatul de sodiu, împiedică impregnarea mirosului de ceapă sau
usturoi.


Cafeaua

Cafeaua oferă o soluție salvatoare, dacă dorești să neutralizezi mirosurile neplăcute din frigider. Odorizantele artificiale nu prea pot fi o opțiune isteață, dat fiind faptul că în frigider avem alimente, așadar cafeaua proaspăt măcinată reprezintă cea mai bună alegere. Toarnă într-un castron mai mic puțină cafea măcinată sau instant și pune-l pe raftul din frigider. Absoarbe perfect mirosurile neplăcute, le neutralizează și nu trebuie să te îngrijorezi că alimentele vor prelua mirosul de cafea. În acest scop poți utiliza și cafea boabe.


Sarea de masă

Nu lua de pe raft sarea simplă doar pentru a condimenta alimentele, ci și pentru curățarea covoarelor. Presară sare prin mișcări lejere peste covorul tău vechi, uzat, apoi piaptănă-l cu ajutorul unei perii moi, astfel încât sarea să pătrundă complet fibrele. Lasă-l așa câteva ore, apoi aspiră-l ca de obicei. Vei fi uimiă de cât de strălucitor de curat va deveni, iar culorile sale vor fi complet revigorate, la fel de vibrante ca și când era nou. Sarea aproape că absoarbe petele, depunerile de grăsimi și poate fi utilizată și pentru textile. Data viitoare când se răstoarnă vin roșu sau cerneala peste haine, atunci freacă-le bine cu sare, înainte de a le pune în mașina de spălat, pete vor dispărea fără urmă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • cum să prepari sushi de fructe! - blog

    Cum să prepari sushi de fructe!

    Dacă până acum nu ți-a surâs versiunea tradițională de sushi, atunci sushi de fructe a fost inventat pentru tine. O specialitate de desert vegan, fără lapte, fără carne și fără făină care este ideală pentru oaspeți! Arată superb, iar gustul este special.

    Vizualizează
  • 3 ingrediente străvechi regăsite și în manne! - blog

    3 ingrediente străvechi regăsite și în Manne!

    Încă din cele mai vechi timpuri plantele medicinale au jucat un rol important în viața oamenilor. Șamanii și Femeile Înțelepte atribuiau puteri magice acestor plante și le foloseau pentru vindecarea fizică și spirituală. Aici la Manna, ne folosim de aceste cunoștințe antice, atunci când amestecăm cele mai pure extracte din ierburi în compozițiile produselor noastre.

    Vizualizează
  • probleme de piele? aşa le poţi trata acasă! - blog

    Probleme de piele? Aşa le poţi trata acasă!

    Iritaţiile pielii, însoţite de senzaţii de arsură, mâncărime îţi pot distruge zilele strălucitoare ale primăverii și pot avea un efect negativ asupra stării tale. Nu-ţi face griji, majoritatea acestor simptome pot fi tratate în mod eficient prin practici simple acasă. Din nou, invităm puterea naturii, deoarece aceasta este cel mai minunat „doctor”.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe