3 gustări dulci pentru serile de toamnă
3 gustări dulci pentru serile de toamnă

3 gustări dulci pentru serile de toamnă



În serile răcoroase de toamnă, nu este nimic mai plăcut, decât să ne delectăm ghemuite sub o pătură moale cu o carte bună sau să ne uităm la serialul nostru preferat.


În aceste momente se întâmplă să avem poftă de ceva bun și odată cu aceasta, ducem și o luptă internă, deoarece știm că o cină târzie nu este sănătoasă, mai ales dacă persoana vrea să slăbească sau doar să-și păstreze greutatea. Cu toate acestea, nu trebuie să te înfometezi, deoarece există delicatese ușoare pe care le poți savura fără vină!

De asemenea, necesită mai multă atenție la gustări dacă ești o persoană vegană. În zilele noastre, tot mai mulți oameni urmează această filozofie a vieții, alături de care a decis și Manna. Are multe beneficii nu numai în ceea ce privește sănătatea, ci și în ceea ce privește protecția mediului. La urma urmei, proteinele animale, grăsimile și carnea procesată prezintă numeroase riscuri pentru sănătatea noastră și pot juca un rol în dezvoltarea multor boli. În plus, capacitatea de încărcare a Pământului este finită și, atunci când considerăm că aproape 30% din terenul de pe Pământ este utilizat pentru creșterea vitelor și producția de furaje, amploarea problemei este evidentă. Oamenii din prezent consumă mult mai multă carne și proteine ​​animale decât și-ar permite resursele Pământului sau ar justifica propriile nevoi.

Deci, cu o dietă vegană, facem bine Pământului și bine cu noi înșine. Chiar dacă nu poți sau dorești să renunți la alimentele derivate din animale, poți și doar să reduci consumul și deja ai făcut un pas uriaș pentru a îți proteja sănătatea și mediul!

Ți-am adus trei gustări ușoare, pe bază de plante, pe care le poți savura fără vină!


Salată de fructe de toamnă

Toamna ne oferă pe tava sa o explozie de vitamine, din care trebuie doar să ne servim, cât timp sunt încă disponibile. Poți realiza o gustare foarte delicioasă, rapidă și ușoară din comorile dulci ale toamnei.
Baza este asigurată de fructele domestice de toamnă: mere, pere, struguri, piersici, prune. Opțional, o poți îmbogăți cu banane, smochine și rodii. Taie fructele în cuburi mici (bineînțeles, la struguri poți păstra boabele întregi) și amestecă totul. Dacă simți nevoia, poți picura puțină ștevia sau sirop de agave în salată. Poți presăra și puțină scorțișoară.

Budincă de chia cu banane și ciocolată

Ingrediente:
4 lingurițe de semințe de chia
2 banane
2 mere
200 ml lapte vegetal
1 linguriță de cacao
1 baton de vanilie

Înmoaie semințele chia în lapte și pune-le la frigider timp de 6 ore, dar și mai bine, toată noaptea.
Curăță și taie merele, bananele rondele adaugă-le în blender. Adaugă la semințele de chia înmuiate, piureul de fructe, pudra de cacao și interiorul batonului de vanilie. Amestecă bine. Poți aroma cu nucă de cocos rasă, precum și cu ștevia. Pune budinca la frigider pentru cel puțin încă 2 ore, iar între timp e bine să amesteci budinca.

Baton de muesli vegan de casă

Ingrediente:
1 ceașcă de fulgi de ovăz
1 ceașcă de semințe: nucșoară, semințe de floarea-soarelui, caju, semințe de susan, semințe de in, nuci, migdale
0,5 cești de fructe deshidratate: prune, caise, afine, stafide
100 ml lapte vegetal
1 linguriță de sirop de agave
Vanilie și scorțișoară pentru condimentare

Se amestecă bine ingredientele și se frământă împreună. Netezește „aluatul” într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, având cca. 1 cm grosime. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade și coace aluatul timp de cca. 20-25 de minute. Odată ce s-a răcit, îl poți tăia. Poți lua cu tine această delicatesă oriunde pe timpul zilei, este o armă excelentă împotriva senzației de foame.

Vă doresc zile plăcute de toamnă! ?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe