
Cei mai buni 3 detoxifianți de toamnă
Vara s-a încheiat, dar acesta nu este un motiv de întristare, întrucât toamna ne pregătește mii de frumuseți, de fapt, nu doar frumusețe, ci și o mulțime de delicatese! Acum trebuie să ne aprovizionăm organismul cu tot felul de vitamine și minerale pentru a ne înarma împotriva bolilor de iarnă. Știi cum să te pregătești cel mai eficient pentru sezonul rece?
Detoxifierea este corelată de obicei primăverii, dar merită să profităm și de toamna cea bogată și plină de recoltă, pentru a ne aduce organismul în cea mai bună formă posibilă, deoarece astfel ne vom întări și sistemul imunitar, care este foarte important înainte de iarna cea înghețată.Fructe cu fructe
Deoarece toamna ne oferă fructe bogate, acum trebuie să profităm de ocazie pentru a ne reumple corpul. Cu siguranță știi deja cât de importante sunt fibrele pentru sănătatea și curățarea tractului intestinal. Acestea absorb umezeala, accelerând astfel mișcările intestinului, eliminând excesul de toxine mai devreme. În plus, acestea provoacă un sentiment de sațietate, astfel încât nu simțim nevoie să mâncăm în exces, ceea ce reprezintă un beneficiu și în ceea ce privește menținerea greutății corporale ideale.
În acest caz merită ținută o zi dedicată fructelor, atunci când consumi numai și doar fructe. Aici menționez că este deosebit de important să bei multă apă curată sau ceaiuri din plante.
Prunele și gemul realizat din acestea sunt bine cunoscute pentru efectul de ameliorare a constipației. Având un conținut bogat de fibre, ajută la eliminarea eficientă a toxinelor. De asemenea, conține cantități mari de antioxidanți.
Și strugurii sunt foarte bogați în vitamine și fibre. Întăresc rezistența organismului prin efectul antioxidant al flavonoidelor și au un efect diuretic datorită conținutului ridicat de apă și potasiu. Soiurile de struguri roșii și violet sunt cele mai recomandate.
Să nu uităm nici de cea de-a treia cea mai mare „ofertă” a toamnei, caisele! De asemenea, sunt bogate în vitamine, antioxidanți, susțin activitatea rinichilor și a ficatului. Au un conținut ridicat de fibre și apă și un conținut scăzut de calorii, ceea ce le transformă într-o delicatesă excelentă pentru suprimarea foametei.
Varză în toate formele
Varza este disponibilă nu numai toamna, ci și pe tot parcursul iernii. O sursă foarte bună de fibre cu calorii scăzute. Bogată în vitamina C, reia lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, are marele merit de a ajuta digestia, curățând astfel intestinele. Cum să o consumi? Bineînțeles, există viață dincolo de sarmale, deoarece varza este cea mai utilă atunci când este consumată crudă în salate sau sub formă de varză murată, care are și un efect probiotic. Dacă prepari mâncare gătită, pur și simplu pregătește-o la aburi, nu o supragăti!
Nu doar murată: sfecla
O altă vedetă a toamnei și a iernii, sfecla este o legumă extrem de versatilă, păcat că, datorită gustului ei caracteristic, crud, este considerată un străină, chiar și într-o dietă sănătoasă. Este foarte bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, are un efect bun asupra circulației sângelui și a tensiunii arteriale. De asemenea, susține digestia datorită conținutului său de fibre.
Dacă nu îți place crudă, datorită gustului puternic caracteristic, o poți încerca rasă într-o salată, astfel încât celelalte ingrediente vor suprima gustul. O altă soluție: prepară suc de sfeclă roșie! Foarte simplu: Tăiați 0,5 kg de sfeclă și 0,5 kg de mere, iar dacă îți plac morcovii, poți tăia câteva fire rondele. Pune totul în blender, apoi stoarce în compoziție zeama de la o lămâie și adaugă ștevia sau alt indulcitor. E gata băutura ta delicioasă și sănătoasă de toamnă! ?
Pregătește-ți și pielea!
La sfârșitul verii, merită să îți hrănești și pielea, nu numai organismul.
Desigur, trebuie să te „înfrumusețezi” în primul rând din interior, așadar îți recomand fructele de toamnă, care îți vor hrăni pielea și pe exterior: Uleiul din semințe de struguri Manna este o alegere excelentă, întrucât pulpa strugurilor și uleiul presat din semințe reprezintă o adevărată comoară.
Sâmburele de caise este, de asemenea, presat pentru un ulei excelent, în special pentru pielea uscată, pe care o hrănește sublim. Cea mai nouă inovație Manna, uleiul din sâmburi de caise este cu adevărat universal: îl poți folosi pe tot corpul, față, vârfurile părului, dar chiar și pentru a-ți îngriji unghiile. Îl poți folosi și ca ulei de masaj.
Înarmează-ți trupul cu toate comorile toamnei, atât pe interior cât și pe exterior! ?
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta