andrea photo

Cum am devenit Zâna săpunurilor

Cum am devenit Zâna săpunurilor

Povestea Manna a început în 2004. La câteva zile după ce l-am adus acasă, de la maternitate, pe primul nostru născut, acesta a făcut o urticarie generalizată. Senzația acută de mâncărime îl făcea să plângă și ziua și noaptea – așa că plângeam și eu.

Nu am avut de ales – pentru binele fiului nostru a trebuit să aruncăm toate cosmeticele sintetice, cremele și deodorantele pe care le folosisem până atunci.

Povestea Manna a început în 2004. La câteva zile după ce l-am adus acasă, de la maternitate, pe primul nostru născut, acesta a făcut o urticarie generalizată. Senzația acută de mâncărime îl făcea să plângă și ziua și noaptea – așa că plângeam și eu.

Nu am avut de ales – pentru binele fiului nostru a trebuit să aruncăm toate cosmeticele sintetice, cremele și deodorantele pe care le folosisem până atunci.

Am început să învăț toate detaliile unui mod de viață fără chimicale.

Trecerea la cosmeticele naturale, fără chimicale, nu a fost deloc ușoară. În afară de faptul că eram pusă în fața unei situații fără precedent (ce să cumpăr în locul produselor obișnuite?) mi-a luat mult timp și efort să învăț tot ce trebuia să știu despre un stil de viață fără chimicale, ceea ce pe vremea respectivă nu era așa de simplu, pentru că subiectul nu era atât de popular și discutat ca acum. După multe căutări și studiu am început să îmi confecționez singură cosmeticele și detergenții. În curând, am început să aprovizionez cu produse de igienă nu numai propria familie (deja devenisem patru), ci și pe ale prietenilor noștri.

La un moment dat a trebuit să mă gândesc cu ce o să mă ocup atunci când concediul de maternitate o să se termine. Știam deja că fostul meu angajator, aeroportul, nu-mi prelungește contractul. Atunci am făcut legătura: ce ar fi dacă aș transforma hobby-ul într-o afacere. Soțului meu, Emil, i-a plăcut ideea și m-a susținut în totalitate.

În 2010, s-a născut al treilea copil: Manna.

M-am înscris la un curs de 3 ani de naturopatie și life coaching. Mi-am creat un blog unde postam sub semnătura Soap Fairy (Zâna săpunurilor), articole despre traiul sănătos și a fost extraordinar să văd cum din ce în ce mai mulți oameni au început să mă urmeze, să citească și să distribuie articolele mele. Numeroase persoane mi se adresau în legătură cu diferite probleme, majoritatea referitoare la afecțiuni ale pielii. Ca și noi, multe alte familii au văzut efectele benefice ale unui stil de viață sănătos.

Surprinzător, am primit o mulțime de mulțumiri și încurajări încă de la început. Primii noștri clienți s-au dovedit foarte fideli, majoritatea continuă să cumpere de la noi și acum și folosesc doar produse Manna.

Cât am fost la curs, mi-am petrecut aproape tot timpul liber și multe nopți învățând și experimentând. N-o să uit niciodată nopțile acelea: eu și Emil făcând săpun și mergând în vârful degetelor ca să nu-i trezim pe băieții care dormeau în camerele lor.

Primul meu săpun reușit a fost cel cu lavandă, urmat de COCO & CIOCOLATĂ, un produs pe care îl vindem de atunci.


săpunuri

Astăzi, facem peste o sută de sortimente diferite Manna - și avem în continuare o mulțime de proiecte de viitor.

Produsele Manna sunt fabricate acum într-un atelier, nu prea mare, de profesioniști dedicați. Un fapt extraordinar: fiecare săpun fabricat manual dovedește munca extraordinară a doar nouă oameni.

Suntem foarte fericiți și mândri că eforturile noastre și munca susținută au dat roade.


În Ungaria nicio altă marcă de cosmetice naturale nu se compară cu noi în ceea ce privește popularitatea și reputația.

Până acum, am câștigat concursul Cel Mai Bun Produs din Ungaria, de trei ori consecutiv (în 2012, 2013 și 2014) cu 34 dintre produsele noastre. În afară de asta, produsele Manna sunt certificate pentru puritate și calitate de către cele mai importante organisme pe plan mondial, în domeniul cosmeticelor naturale și al protejării naturii/animalelor.

De exemplu: COSMOS Natural este un certificat pentru cosmetice naturale acordat în exclusivitate produselor lipsite în totalitate de parabeni, ingrediente modificate genetic, petrochimicale și alți compuși sintetici. O altă parafă de excelență este COSMOS Organic pentru cosmetice natural, primită numai de produsele fabricate din ingrediente organice, furnizate de ferme organice certificate.Tot mai multe produse Manna obţin certificarea BDIH în baza cerinţelor stricte sus-menţionate.

andrea emil mtn Andrea Varga-Darabos și Emil Varga au primit primit trei trofee Cel Mai Bun Produs din Ungaria în majestuasa clădire a Parlamentului.

Produsele Manna nu sunt delicate numai cu pielea ta – ele sunt create cu grijă pentru mediul înconjurător.

Îți garantăm că niciun animal nu a trebuit să sufere în procesul de fabricare al produselor noastre.

Manna este prima companie de cosmetice din Ungaria care a câștigat certificatul BUAV și Cruelty Free International, care garantează că niciodată nu conducem teste pe animale. Auditarea pentru aceste certificate a presupus o foarte amănunțită verificare a companiei noastre și a tuturor furnizorilor. Luni întregi am strâns probe care să dovedească faptul că furnizorii noștri din India, Ghana și Maroc nu au apelat nicodată la testarea pe animale.

Uleiul de palmier reprezintă ingredientul de bază sau aditivul multor produse, de la industria alimentară și până la industria cosmetică și în producția de combustibil. Oricât de ieftin și de ușor de cultivat ar fi, în multe părți ale lumii, cererea exorbitantă și apariția unor plantații de palmieri de ulei din ce în ce mai extinse, poate duce la dispariția multor specii de plante și animale din Africa de Vest și Asia de Sud-Est. Habitatul obișnuit al multor specii de animale este distrus în fiecare săptămână, în special cel al urangutanilor. Este foarte important pentru noi să ne alăturăm în lupta pentru salvarea pădurilor tropicale, de aceea nu utilizăm și nu adăugăm ulei de palmier în compoziția nici unei Manne.

După Cruelty Free International şi BDIH, în anul 2016 şi organizaţia Vegan Society a recunoscut calitatea şi compoziţia produselor Manna, care acum pot purta sigla vegană cu floarea soarelui. Astfel, majoritatea produselor Manna, printre altele săpunuri, unturi de corp, bile de baie, măşti, deodorante-cremă şi pasta de dinţi Manna, conţin în mod controlat exclusiv ingrediente vegetale.


Produsele Mana reprezintă sănătate, natură, muncă și o mare cantitate de cunoștințe la pachet.


În 2013 am obținut și diploma de life coacher pentru a completa masterul în științe economice și marketing. Dar nu am încetat niciodată să învăț. Am citit și am studiat continuu în ceea ce privește îngrijirea pielii fără chimicale și modul de viață ecologic, tocmai pentru a realiza cele mai bune și mai pure produse Manna. Aceasta este pasiunea mea, hobby-ul meu, munca mea și misiunea mea.

Cred cu tărie că suntem ceea ce mâncăm și ceea ce punem pe piele. Sper să ți se pară interesant blogul meu și astfel, tranziția spre un stil de viață sănătos, fără chimicale să fie ușoară pentru tine.


Cu dragoste și grijă:
Andrea Varga-Darabos
Zâna săpunurilor (Soap Fairy)