Sfaturi garantate: iată cum te răcorești vara!
sfaturi garantate: iată cum te răcorești vara!

Sfaturi garantate: iată cum te răcorești vara!



A sosit canicula, iar în această perioadă, tot ce vrem este să ne răcorim. Dar există o soluție și dincolo de cuburile de gheață: pe lângă faptul că o vei face nu numai pentru sănătatea ta, ci și pentru starea ta de bine, ar trebui să încerci și tu următoarele sfaturi eficiente de răcorire!


Duș rece

În timpul verii, nu este neobișnuit să facem chiar și mai multe dușuri într-o zi. Să încercăm să transformăm aceste momente plăcute de relaxare într-un adevărat ritual. În loc de apă călduță, să utilizăm un duș alternant, schimbând între apă rece și caldă la fiecare jumătate de minut pe întregul corp. Prin această metodă, „antrenăm” vasele de sânge. Pe măsură ce temperatura se schimbă rapid, circulația sângelui este aerisită în mod natural, pielea noastră se înroșește ușor și se revitalizează, devenind flexibilă. Să acordăm deosebită atenție faptului că apa rece precum gheața ar trebui evitată chiar și în cele mai caniculare zile, întrucât ar fi un șoc pentru corpul nostru înfierbântat, iar pentru celulele noastre și pentru inima noastră este complet nesănătos. În schimb, dușurile alternante cu apă rece(normală)-caldă sunt perfecte. Dacă îți dorești cu adevărat să te reîmprospătezi, atunci încearcă Gelul de duș Manna cu mentă, aroma fantastică de mentă și atingerea sa răcoritoare vor reprezenta un adevărat cocktail de vară pentru corpul și pielea ta! Dacă ești mai degrabă fană înfocată a săpunurilor, atunci îți recomand săpunul Manna cu camfor, ce aduce o reîmprospătare reală pe căldura verii, înfrumusețându-ți chiar și fabulosul ten.


Ceai cald

Este posibil să rămâi surprinsă, dar pe căldură mare nu este ideal consumi băuturi reci ca gheața. În loc de ceai cu gheață, încearcă un ceai cald, dar nu fierbinte și veți observa o stare de răcorire cu efect mai îndelungat. Atunci când ajunge în stomac, băutura caldă ajută la creșterea temperaturii și a căldurii eliminate de către corp, iar ca răspuns, corpul alege transpirația, care se evaporă. Evaporarea înseamnă eliberarea căldurii din corp, iar astfel, poți deja resimți senzația de răcorire. De aceea, băuturile reci ca gheața vor avea un efect exact opus: după câteva momente de senzație răcoritoare, vasele capilare subțiri de pe suprafața pielii devin mai înguste, iar evaporarea scade, provocând un disconfort și mai accentuat, cauzat de căldură.


Mâncare sau alimente iuți

Cu siguranță ai experimentat deja că, atunci când consumi mâncăruri picante, te încălzești, îți este extrem de cald și parcă iei foc. Asemenea băuturilor calde, și alimentele picante vor avea un efect moderat de răcorire asupra corpului tău, deoarece acestea sporesc transpirația și, prin urmare, evaporarea. Simte-te liberă să consumi alimente ce conțin ardei iute, wasabi sau chili, dar ai grijă ca imediat să nu ieși în razele fierbinți ale soarelui, dar nici să nu te apuci de exerciții fizice, deoarece alimentele condimentate pot îngreuna digestia, deci este recomandat să te relaxezi la umbră.


Spray de corp

Sprayul de corp este un sfat perfect care te poate răcori instantaneu, dacă simți că nu mai poți suporta căldura. Și în acest caz, principiul este ca lichidul să se evapore de pe suprafața corpului. Nu ai altceva de făcut, decât să menții la frigider apa ta florală preferată Manna, iar la nevoie să o pulverizezi pe brațe, pe picioare și pe față. Îți va conferi o senzație fantastică de revigorare, în timp ce lichidul ușor pulverizat îți va atinge blând pielea, iar apoi va începe să se evapore. Cu ajutorul apelor florale Manna poți pulveriza un lichid atât de pur și fin, încât le poți folosi și peste machiaj, pulverizând de la o distanță de 15 cm.


Bumbac

Pe căldură, evită așternuturile de mătase sau satin, care, în ciuda faptului că la prima atingere conferă un sentiment de răcorire a pielii, în timp, tind să blocheze eliminarea căldurii corporale.. Cel mai bine este dacă ai posibilitatea să umpli o față de pernă din bumbac cu hrișcă sau orez și să o folosești pe post de mică pernă. Conduce mai ușor căldura, decât umplutura sintetică sau cu pene, respiră bine și ajută la răcirea corpului.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • cea mai bună dulceață homemade de trandafiri cu lavandă - blog

    Cea mai bună dulceață homemade de trandafiri cu lavandă

    V-am adus o rețetă exotică, ce închide într-un borcan gustul cel mai zemos al sezonului trandafirilor și al lavandei. Este ușor de realizat, dar efectul redat este cu atât mai sofisticat și mai special.

    Vizualizează
  • mango, super fructul exotic - blog

    Mango, super fructul exotic

    Fructul-minune zemos, cu pulpă de un galben-superb. Mango mai este supranumit și Regele Fructelor, conținutul de nutrienți și gustul său ceresc reprezintă o revigorare profundă a întregului trup.

    Vizualizează
  • dincolo de zona de confort - blog

    Dincolo de zona de confort

    „Tot ceea ce îți poate face viața mai bună se află dincolo de zona ta de confort”, spune zicala și există puțin adevăr în ea. Te-ai întrebat vreodată ce ar fi dacă ți-ai ocoli modul obișnuit de gândire pentru a încerca ceva nou? Dacă ți-ai reîmprospăta viața și dacă ai trece la nivel superior de armonie? Limitele sunt stabilite pentru noi înșine, dar am o veste bună, de aceea le putem distruge. Cum anume? Rămâi alături de mine și ai să vezi!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe