Fructul-minune zemos, cu pulpă de un galben-superb. Mango mai este supranumit și Regele Fructelor, conținutul de nutrienți și gustul său ceresc reprezintă o revigorare profundă a întregului trup.
Probabil că, cel mai important este conținutul de vitamina C și vitamina A, cu adevărat remarcabil, se mândrește și cu mulți alți micronutrienți. Din punct de vedere cantitativ, unii nutrienți din conținutul său înregistrează recorduri. Recunosc și eu am rămas surprinsă să aflu că o singură bucată de mango, se mândrește cu un conținut de 90 mg de vitamina C, ceea ce înseamnă o dată și jumătate mai mult decât doza zilnică recomandată. În plus, conține vitamina B din abundență, alături de acid folic și vitamina E, și conține, de asemenea, zinc, despre care nu pot povesti prea multe fructe.
Gustul dulce-specific de mango se datorează, în principal, conținutului său de fructoză, motiv pentru care nu este chiar dietetic, dar, în schimb, el crește lent nivelul insulinei, așadar îl poți consuma cu curaj, dacă trebuie să fii atentă la nivelul de zahăr din sânge. Textura delicată a pulpei este moale și cremoasă, pur și simplu o vei adora!
Când cumperi mango, ai grijă să nu alegi fructul moale. Nu-i nimic dacă este ceva mai greu, pentru că acasă, pe bufetul din bucătărie sau în cameră, va deveni perfect în 1-2 zile, însă la frigider, să îl adaugi doar dacă l-ai decojit și tăiat în bucăți. Este important să știi că nuanța fructului mango nu indică neapărat maturitatea acestuia, deoarece există mai multe tipuri de mango, fiecare având culori și nuanțe diferite. Concentrează-te mai mult pe aromă, cele mai bune și coapte fructe au o aromă intensă și suculentă. De asemenea, merită remarcat și faptul că mango este suficient de matur, atunci când locul presiunii rămâne în coajă, prin apăsarea ușoară.
După cum poți observa, mango este extrem de bogat în nutrienți, hrănindu-te atât pe exterior, cât și pe interior, de aceea, orice desert include mango, va deveni unul special. Taie fructul în cuburi de 1 cm și adaugă-le salatei tale de fructe, la smoothie-ul de la micul dejun, dar, este, de asemenea, o bază perfectă și pentru cocktail-uri, dacă îl zdrobești în prealabil în blender. Poți adăuga mango și deasupra unui terci din lapte vegetal, presară puțină scorțișoară și e gata de savurat!
Dacă ți-a mai rămas puțin mango, atunci direcția către baie, deoarece acest fruct face minuni cu pielea, vitaminele A, C și E, îți hrănesc și luminează pielea, dar te umple și de energie. Datorită conținutului de antioxidanți, acesta reprezintă și un agent eficient împotriva îmbătrânirii.
Iată o mască plăcută, care combină ingredientele valoroase ale uleiului de argan cu mango, cea mai atractivă pereche de ingrediente exotice!
Ingrediente:
jumătate de pulpă de mango
o lingură ulei cosmetic de argan Manna
3 linguri de cremă de cocos
Mod de preparare:
Decojește fructul, taie-l în cubulețe, apoi adaugă totul în blender. Amestecă apoi cu crema de cocos și uleiul de argan și în cele ce urmează, aplică masca pe față, unde va rămâne timp de 20-25 minute. Ingredientele active din mango îi conferă pielii o textură mătăsoasă și plină de viață, crema de cocos hidratează, în timp uleiul de argan hrănește în profunzime. Această mască este, de asemenea, ideală pentru pielea sensibilă sau matură. Pentru cele mai bune rezultate posibile, în urma îndepărtării măștii de pe față, aplică puțin ulei de argan pe față.
Indiferent dacă vei consuma fructul sau îl vei masa pe piele, este important să folosești întotdeauna fructe proaspete, întrucât conservele pot conține zahăr și aditivi, iar substanțele nutritive nu sunt prezente într-o proporție atât de mare. Bucură-te de gustul și aroma exotică oferite de mango și susține-ți sănătatea!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta