
Ronțăieli super-sănătoase pentru weekend
Întotdeauna mi-au plăcut serile de vară când poți sta în aer liber mai mult timp. Viața noastră socială înflorește, și îmi servesc cu plăcere musafirii cu ronțăieli sănătoase. Normal, e bine să ai lângă tine o gustărică și cu ocazia relaxării de seară lângă un film bun. Nici nu te-ai fi gândit câte alternative are chipsul sau alte produse de patiserie din magazine.
Îți voi prezenta “ jolly joker”-i, delicatese ce pot fi pregătite în doar câteva minute și care completează perfect băuturile reci servite. Sunt ideale pentru un ospăț, dar și pentru o seară petrecută solo.
Chipsuri de casă cu cremă de avocado
Chipsul clasic este gustos, dar, din păcate, e foarte nesănătos, de aceea îți recomand să încerci chipsurile de legume. Sunt fără conservanți și aditivi, pline de fibre și constituie o ronțăială fantastic de gustoasă.După curățare taie în felii subțiri cartofi, gulii ori sfeclă. Îți recomand să folosești un feliator de castraveți. Absoarbe apa de pe feiile de legume cu un șervețel, apoi pulverizează-le ușor cu ulei de măsline. Este preferabil să folosești un spray, pulverizatorul acestuia dispersează uniform uleiul. Așează feliile pe o tavă învelită cu hârtie pentru copt, și lasă-le 30 de minute în cuptorul setat la 150 grade. La jumătatea timpului de coacere întoarce feliile de legume.
Prepară sos de casă la chipsuri, de exemplu sos de avocado cu usturoi, care este un însoțitor perfect al ronțăielii crocante preparate. Spală și taie avocado în două bucăți. Aruncă sâmburele, scoate miezul și zdrobește-l cu o furculiță. Adaugă sare, zeamă de lămâie, alte condimente după gust , smântână, cașcaval ras și usturoi zdrobit.
Snack de țelină cu sos
Curăță țelina și taie felii cu ajutorul feliatorului de legume. După condimentare se așează pe o tavă învelită cu hârtie pentru copt, se pulverizează cu ulei, apoi se pune la cuptor la 200 grade. Feliile coapte de țelină sunt cu mult mai gustoase decât chipsul din cartofi, și sunt cu mult mai sănătoase deoarece conțin multe vitamine și minerale. Poți prepara și cremă de țelină. După curățare se taie în bucăți mici, se lasă să fiarbă înăbușit în apă sărată. După aceea se pasează prin aparatul de zdrobit cartofi, se adaugă lapte ori unt și se amestecă până ce capătă o consistență cremoasă. Se condimentează cu sare, piper și puțină nucșoară .
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta