
Prepară lapte vegan de casă!
Laptele din nuci este preferatul meu, e bogat în oligoelemente esențiale și minerale, e în totalitate de origine vegetală, și poate fi inclus într-un regim alimentar vegetarian.
Laptele de origine vegetală apare în forme cu mult mai variate și, după părerea multora, acestea sunt mult mai gustoase decât laptele de vacă tratat în cine știe ce moduri. Vestea bună este că nu trebuie să rămâi la cele care se regăsesc în comerț, poți prepara lapte de nuci cu gust deosebit și acasă, la un preț mult inferior celui din magazine. Există o gamă variată de lapte vegan: cel mai cunoscut este laptele de soia, urmat de cel de orez, migdale, dar există și lapte de ovăz, de caju, de mei și de alac. Prepararea laptelui vegan este extrem de simplă: ai nevioe doar de nucile corespunzătoare, un blender și apă. Nucile trebuie înmuiate în prealabil pentru câteva ore ca enzimele să devină mai ușor de digerat. După aceasta se strecoară apa, și se pun în blender cu apa strecurată sau apă proaspătă și se amestecă 1-2 minute până la omogenizare, când apa capătă culoare albă.
Iată rețetele mele preferate! Acestea sunt rețetele de bază, iar dacă le-ai încercat, poți adăuga opțional vanilie, sirop de arțar sau scorțișoară.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta