Prepară lapte vegan de casă!
prepară lapte vegan de casă!

Prepară lapte vegan de casă!



Laptele din nuci este preferatul meu, e bogat în oligoelemente esențiale și minerale, e în totalitate de origine vegetală, și poate fi inclus într-un regim alimentar vegetarian.

Laptele de origine vegetală apare în forme cu mult mai variate și, după părerea multora, acestea sunt mult mai gustoase decât laptele de vacă tratat în cine știe ce moduri. Vestea bună este că nu trebuie să rămâi la cele care se regăsesc în comerț, poți prepara lapte de nuci cu gust deosebit și acasă, la un preț mult inferior celui din magazine. Există o gamă variată de lapte vegan: cel mai cunoscut este laptele de soia, urmat de cel de orez, migdale, dar există și lapte de ovăz, de caju, de mei și de alac. Prepararea laptelui vegan este extrem de simplă: ai nevioe doar de nucile corespunzătoare, un blender și apă. Nucile trebuie înmuiate în prealabil pentru câteva ore ca enzimele să devină mai ușor de digerat. După aceasta se strecoară apa, și se pun în blender cu apa strecurată sau apă proaspătă și se amestecă 1-2 minute până la omogenizare, când apa capătă culoare albă.
Iată rețetele mele preferate! Acestea sunt rețetele de bază, iar dacă le-ai încercat, poți adăuga opțional vanilie, sirop de arțar sau scorțișoară.

Lapte de orez

Prepară laptele din orez brun. După înmuierea de câteva ore, fierbe orezul brun într-o cantitate de apă de 1,5 ori mai mare decât orezul. Adaugă puțină sare marină, îndulcitor și apă, apoi mixează amestecul și strecoară-l printr-un tifon dublu. Este important de știut că grosul laptelui de orez se așează la fundul recipientului, deci agită-l înainte de folosire. Pasta de orez sedimentată poate fi folosită pentru prepararea chifteluțelor vegetale. Ingrediente: pentru aproximativ 900 ml de lapte se folosște 50g orez brun, 800 ml apă, sare marină, îndulcitor.

Lapte de cocos

Laptele de cocos este al doilea în topul preferințelor privind varietățile de lapte vegetal. Oricât de surprinzător ar fi, este cu mult mai ieftin decât laptele de vacă de pe rafturile magazinelor. Datorită gustului specific, este obligatoriu fanilor nucii de cocos. Intensitatea gustului depinde și de cantitatea ingredientelor folosite, deci cu cât adaugi mai mult cocos la o anumită cantitate de apă, cu atât mai accentuat va fi gustul laptelui. Ingredientele recomandate sunt: 1 kg nucă de cocos, 800 ml apă, sare, o lingură de zahăr de mesteacăn. Înainte de preparare fulgii de cocos se lasă la înmuiat în apă fierbinte pentru câteva ore ori se lasă la frigider pentru chiar și o noapte întreagă. Amestecul se pune într-un blender, se mixează aproximativ 2-3 minute, apoi se strecoară printr-un tifon dublu.


Lapte de migdale

Laptele de migdale este cel mai delicios lapte vegetal. Dacă este posibil, prepară laptele din migdale nearomatizate și decojite. Dacă găsești doar migdale în coajă, nu dispera! Pune migdalele la înmuiat, toarnă apă fiartă peste și lasă-le circa 20 de secunde, apoi strecoară apa, astfel migdalele pot fi ușor curățate de coajă. Cantitatea dorită de migdale se pune la înmuiat pentru câteva ore, după care se strecoară și se pune într-un blender alături de o cantitate opțională de apă prospătă. Se mixează 2 minute, apoi amestecul se strecoară. Din 10 dkg de migdale decojite se obține aproximativ 1 litru de lapte. Nu arunca nici migdalele rămase în urma strecurării, usucă-le și ai și obținut făina de migdale!


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • 3 lucruri despre manna pe care nu ai îndrăznit să întrebi! - blog

    3 lucruri despre Manna pe care nu ai îndrăznit să întrebi!

    Mă bucură întotdeauna când îmi adresați întrebări legate de Manne și de filosofia companiei, și de fiecare dată încerc să vă răspund personal în blocul pentru comentarii de sub pagina de produse. Evident, există anumite teme recurente, tocmai de aceea am decis să vă prezint cele mai interesante 3 întrebări care mi-au fost adresate în ultima vreme, de multe ori cu reținere, dar de fiecare dată cu o curiozitate sinceră.

    Vizualizează
  • manna la prezentarea de modă a universității harvard - blog

    Manna la prezentarea de modă a Universității Harvard

    Care este trăsătura comună a Mannei și a modei? Ambele sunt inovative și se reînnoiesc mereu. Cu ocazia unei prezentări de modă fantastice, am avut onoarea de ne prezenta la Universitatea Harvard, căci vestea cosmeticelor noastre a ajuns până și în celălat capăt al lumii!

    Vizualizează
  • mii de fețe ale lavandei - blog

    Mii de fețe ale lavandei

    Produsele create cu ulei esențial de lavandă sunt considerate reginele cosmeticelor. Această plantă medicinală poate fi utilizată în variate moduri.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe