A sosit primăvara, în sfârșit zilele încep să fie din ce în ce mai lungi și începem să credem că iarna cea rece se apropie de final.
Din păcate, în această perioadă nu se fac prea multe fructe din care să se poată realiza ceva cu adevărat delicios, dar există o legumă foarte sănătoasă, care este disponibilă pe tot parcursul anului. În plus, putem vedea și fluiera mai bine. Știi deja că aceasta nu poate fi decât morcovul!Nu doar că iepurașilor le plac morcovii
Culoarea lor superbă aproape ne atrage instantaneu atenția, în timp ce ronțăitul acestora, ne deschide apetitul către gustări și mai speciale. Gustul său delicios dulce reprezintă, de asemenea, o bază excelentă în prepararea gemului perfect de dimineață.
Pentru gemul vegan de morcovi, alege, dacă ai posibilitatea, morcovi organici. Vei avea nevoie de 1 kg. Curăță și spală bine morcovii, apoi taie-i în cubulețe cât mai mici. Apoi adaugă-i într-o cratiță, adăugă suficientă apă, astfel încât să îi acoperi complet și lasă-i la fiert.
În timp ce morcovii fierb, pregătește restul ingredientelor. Se cântăresc 400 de grame de zahăr, se strecoară sucul a două portocale și o lămâie, apoi se taie trei mere în cuburi mici. Poți înlocui zahărul cu îndulcitor, în funcție de preferințe.
După ce au fiert morcovii, strecoară-i de apă, apoi zdrobește-i bine.
Adăugă restul ingredientelor la pasta rezultată, alături de 3 lingurițe de ghimbir măcinat și 2 lingurițe de scorțișoară măcinată și mai dă în clocot această compoziție, timp de încă 20 de minute, amestecând ușor. Dacă îți dorești o textură cu adevărat cremoasă, atunci pasează mărul cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi.
Când totul este gata, toarnă gemul în borcănele sterilizate și spălate. Nu vrei să adaugi conservant, nu-i așa? Tot ce trebuie să faci este să întorci borcanele umplute cu gura în jos, timp de aprox. 10 minute.
Apoi, reîntoarce-le cu fața în sus și lasă-le la răcit. Va fi greu să aștepți până când îl vei putea în sfârșit savura, căci culoarea sa minunată și aroma irezistibilă te vor ispiti să îl guști.
Dimineața, gustul și imaginea minunatei tale marmelade te vor umple cu suficientă energie și veselie. Dar nu trebuie consumată doar pe pâine. Este perfect la clătite, dar îmbogățește și gustul oricărei alte prăjituri, la care se adaugă gem.
Viața secretă a gemului de morcovi
Te-ai fi gândit că morcovul era inițial alb, galben și violet? Originară din Asia Centrală, această plantă s-a răspândit în întreaga lume cu ajutorul spaniolilor, dar își datorează frumoasa culoare portocalie grădinarilor olandezi. Au dorit o nouă legumă care să fie pe placul familiei regale, creând astfel, primul tip de morcovi cu adevărat portocaliu.
Pe lângă faptul că este o legumă cu adevărat bogată în nutrienți, conținutul său de energie este atât de scăzut, încât echivalează cu doar 7 minute de ciclism interior.
Pe lângă conținutul de vitamine B1, B2, B6, aceasta mai este foarte bogată și în vitamina C, în calciu, fosfor și fier.
Merită acordată atenție decojirii foarte subțire, deoarece substanțele sale nutritive valoroase sunt ascunse chiar sub coaja exterioară.
Consumul regulat ajută la menținerea conținutului de apă al pielii noastre, ne stimulează sistemul imunitar, ajută la tratarea pacienților cu afecțiune cardiovasculară și scade nivelul colesterolului din sânge.
Culoarea sa minunată îți va însenina ziua
Nu numai morcovii au o culoare portocalie frumoasă, ci și caisele. Dacă dorești să îți pregătești pielea pentru razele soarelui de vară, atunci încearcă untul de caise Manna! Această minunată Mană s-a născut din dragostea primordială a uleiului din sâmburi de caise și a untului de shea. O poți folosi ca și cremă de față, dar și ca loțiune de corp. Această Mannă este complet inodoră, deci nu va suprima mireasma parfumului tău.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta