
Prepară limonadă de primăvară din plante medicinale!
Primăvara și-a intrat deja în drepturi depline, și în această perioadă, alături de ceaiurile din plante medicinale obișnuiesc să beau și limonade cu aceste neprețuite comori ale naturii. Îți potolește setea, oferă papilelor gustative alte senzații decât cele obișnuite, nemaivorbind de aspectul estetic și atmosfera de petrecere pe care o conferă o carafă de limonadă cu plante medicinale!
Iată câteva dintre cele mai bune:
Limonadă cu cimbrișorIngrediente:
Pentru sirop:
- 1 ceașcă de miere/ ori îndulcitor la alegere
- 1 ceașcă de apă
- 6 fire de cimbrișor
Mod de preparare:
Încălzește apa într-o tigaie la foc moderat, și toarnă încet mierea în ea. Dacă s-a dizolvat, adaugă cimbrișorul. Fierbe amestecul 1 minut, apoi ia-l de pe foc, acoperă-l și lasă-l 10 minute să se răcorească. Scoate firele de cimbrișor, și toarnă siropul obținut într-o carafă mai mare. Adaugă zeama de lămâie și apa. Se poate servi cu gheață, felii de lămâie ori fire de cimbrișor!
Limonadă cu mentă
Ingrediente:
- 1/2 l apă
- 4 linguri de miere
- 2 plicuri de mentă
- zeama a 2 lime-uri
- un pumn de mentă proaspătă/ ori 3 cl de sirop de mentă
- 3/4 l apă minerală
- 4 felii de lime
Mod de preparare:
Fierbe apa, și toarnă încet mierea în ea, apoi fierbe amestecul 1 minut. Toarnă-l pe ceai, lasă-l câteva minute. Între timp amestecă zeama de lime și frunzele de mentă frecate în piuliță, și adaugă-le la ceaiul răcit. Toarnă în pahare, apoi adaugă apa minerală. Se servește cu felii de lime.
Limonadă cu busuioc
Ingrediente:
- 3-4 ramuri de busuioc proaspăt
- 1 ceașcă de miere
- 1,8 l apă carbogazoasă
- 4 lămâi
Mod de preparare:
Fierbe 3 dl de apă cu 1 ceașcă de miere, apoi mixează siropul cu zeama de lămâie și câteva ramuri de busuioc. Adaugă apa carbogazoasă. Pentru un aspect estetic pune în carafă felii de lămâie și un fir de busuioc.
Limonadă cu levănțică
Am lăsat la sfârșit preferata mea, această licoare care, prin culoare și mireasmă, îți amintește de câmpurile de lavandă din Provence, iar prin gust îți vrăjește trupul și sufletul. Pe deasupra, te relaxează, și e un aperitiv perfect!
Ingrediente:
- 1 ceașcă de miere
- 8 cești de apă
- 6 lămâi
- 2 linguri de levănțică uscată
Mod de preparare:
Fierbe jumătate din cantitatea apei, apoi adaugă levănțica uscată și mierea. Amestecă și lasă-o 20 de minute ca aroma de levănțică să-și lase aroma. Strecoară amestecul, apoi toarnă-l într-un recipient mai mare. Adaugă zeama de lămâie și restul apei, apoi răcește-l. Poți decora limonada cu crenguțe de lavandă ori cuburi de gheață cu petale de lavandă.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta