Pregătiri împotriva țânțarilor: 3 + 1 sfaturi împotriva răutăcioaselor insecte
pregătiri împotriva țânțarilor: 3 + 1 sfaturi împotriva răutăcioaselor insecte

Pregătiri împotriva țânțarilor: 3 + 1 sfaturi împotriva răutăcioaselor insecte



Sezonul țânțarilor se află în plină desfășurare, acele zumzăituri enervante, acele pișcături care ne mănâncă până la sânge, sunt tovarășii noștri chiar și în cele mai frumoase momente ale verii. Să vedem de ce sunt periculoși țânțarii și cum ne putem apăra împotriva lor prin practici acasă?

Problema țânțarilor este infinită vara: să ne retragem în casă între patru pereți ca să nu ne înțepe, sau să ne bucurăm de vremea frumoasă seara, acceptând acele bubițe roșii, inflamate și care ne mănâncă groaznic? Mai mult, în ultimii ani, înțepăturile de țânțari s-au reclasificat, din categoria neplăcerii, la periculoase. Zilele neobișnuit de caniculare ale verii, au atras către Europa specii mai puțin cunoscute, cum ar fi țânțarul tigru asiatic, cunoscut și ca țânțarul zebră, ce răspândește boli infecțioase. Din fericire, nu există nici un motiv de panică, deoarece populația nu este suficient de stabilă pentru a provoca probleme mai grave. Poți recunoaște această specie periculoasă datorită dungilor existente pe diferitele părți ale corpului său, spre deosebire de țânțarii tradiționali.

Vestea bună este că există practici eficiente împotriva invaziei de țânțari și bineînțeles că ți-am adus soluții naturale și sănătoase pentru a înlocui spray-urile și cremele sintetice, pline de chimicale.


Coaja de banană

S-ar putea să fii surprinsă, dar, odată ce ai decojit banana, ia coaja și masează cu partea interioară zonele unde există înțepături de țânțari. Compușii din coaja de banană hrănesc pielea și ameliorează mâncărimea cauzată de înțepătură. Și mai bine ar fi dacă, înainte de întrebuințare, ai ține la frigider coaja de banană, timp de o jumătate de oră, pentru un efect răcoritor. Important este doar ca aceasta să nu se usuce și să se mențină umedă pe interior.


Împachetări cu turmeric

Recomand această rețetă celor care nu se tem că turmericul poate provoca o ușoară colorare a pielii. Dacă înțepăturile se află în locuri mai puțin vizibile, precum sub rochie sau haine, atunci încearcă fără ezitare următoarea practică, întrucât este foarte eficientă:
Amestecă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă (numai câteva picături!), pentru a obține o pastă cremoasă, adăugă un vârf de curcumă și o picătură de ulei esențial de arbore de ceai Manna 100% pur și 2 picături de ulei cosmetic de argan Manna. Ingredientul din urmă este necesar pentru ca uleiul esențial din arbore de ceai să nu intre în contact direct cu pielea, nediluat. Amestecul combate mâncărimea pe mai multe planuri, iar spre exemplu, bicarbonatul de sodiu și turmericul reduc iritațiile.


Împachetări cu oțet de mere

Dacă ai nevoie de o soluție foarte rapidă, atunci îți recomand să încerci împachetarea cu oțet de mere, care elimină rapid mâncărimea provocată de mușcăturile de țânțari. Picură câteva picături din lichid pe o dischetă demachiantă sau o bucățică de vată sau bumbac și tamponează zonele afectate. Lasă-l să se usuce singur și nu spăla zonele un timp.


Eradicarea „centrelor” de țânțari

Dacă observi că țânțarii aproape că ți-au invadat apartamentul, iar tu pur și simplu nu înțelegi motivul, merită să verifici zonele din jurul casei, unde poate fi umezeală sau zone cu apă stătută. O astfel de apă stătută, chiar și într-o cantitate mică, devine un loc favorit al țânțarilor, unde se vor reproduce cu o viteză alarmantă. Spre exemplu, o astfel de zonă preferată a țânțarilor, poate deveni cu ușurință rezervorul unității exterioare a aparatului de aer condiționat sau iazul ornamental din grădină.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe