Ai făcut vreodată îngheţată dintr-un singur ingredient? Dacă nu, a sosit timpul s-o faci. Bananele reprezintă o alegere excelentă nu doar pentru o mască de faţă, ci şi ingredientul perfect pentru o îngheţată.
Dacă şi tu eşti printre persoanele cărora nu prea le place laptele de vacă sau sunt sensibile la lactoză sau proteinele din lapte, ştii exact cât de greu e să găseşti o îngheţată fără lapte. Prafurile de îngheţată din care sunt preparate în general îngheţatele din comerţ sau cofetării, sunt pline de aditivi, arome, coloranţi, conservanţi şi conţin de obicei prea mult zahăr şi grăsime.
Niciunul dintre aceste ingrediente nu sunt benefice pentru piele. Dacă te lupţi cu eczema sau acneea, ar fi mai bine să consumi cât se poate de puţin din ele.
Recent am găsit o reţetă de îngheţată din banane, fără zahăr, grăsimi, lapte, alune, aditivi şi fără gluten.Bananele sunt bogate în calciu şi magneziu, şi conţinutul lor ridicat de potasiu contribuie la prevenirea hipertensiunii. Ajută la digestie şi previn apariţia infecţiilor diareice. Pot fi consumate de copii de la cele mai precoce vârste, deoarece sunt sănătoase şi nutritive, nu produc alergii.
De multă vreme încerc să prepar acasă o îngheţată bună fără aparat de îngheţată sau alte echipamente serioase. Variată şi suficientă.
Din variantele pe băţ e aproape imposibil să prepari o cantitate adecvată şi variaţii suficiente pentru musafiri la sfârşit de săptămână. Eu aveam nevoie de o soluţie mai bună, care necesită spaţiu mai mic.
Iar pentru reţeta aceasta nu-ţi trebuie altceva decât câteva banane coapte şi un mixer vertical. Am calculat 1,5 banană pe persoană, le-am decojit, le-am tăiat rondele şi le-am ţinut într-o cutie închisă etanş în congelator peste noapte. Apoi, a doua zi, am introdus rondelele congelate de banane în frigider, ca să se decongeleze încet, deoarece mixerul vertical nu rezistă la fructele complet îngheţate. Fructul pe jumătate congelat a fost transformat într-un minut într-o îngheţată cremoasă albă cu gust uşor de banane.
Am fost şi eu surprinsă, dar rezultatul nu a avut consistenţă cristalizată, apoasă, ci o îngheţată perfect moale.
Multă lume se opreşte aici, dar eu zic că nu trebuie
Îngheţata preparată am împărţit-o în castroane mici: într-unul am adăugat scorţişoară, în celălalt bucăţi de ciocolată, iar la al treilea, fructe zdrobite cu blenderul şi bucăţi de fructe, iar în al patrulea, am amestecat doar vanilie. Poţi încerca şi variante cu mentă, busuioc, cacao, lapte de cocos, bucăţi de biscuiţi, migdale, alune (dacă nu eşti alergică la ele).
După ce am amestecat bine cremele, am pus înapoi cutiile în congelator preţ de o jumătate de oră, apoi m-am întins lejer. Atât, gata. Pot să vină linguriţa, paharele sau bolurile.
Variaţiile sunt practic nelimitate. Bananele sunt dulci şi cremoase ca atare, de aceea nu trebuie neapărat să adaugi miere sau îndulcitori sau alte lichide la această compoziţie.
În căldură mare, poţi oferi îngheţata aceasta chiar şi bebeluşului tău dacă a împlinit şase luni, iar pe copiii mai mici îi poţi ajuta să se obişnuiască cu gusturile, iar cei mari, în experienţa mea, participă cu mult entuziasm nu doar în consumarea, ci şi în pregătirea acestei bunătăţi.
(Dacă ai un robot de bucătărie sau aparat de făcut shake, durează cam cinci minute ca să zdrobeşti bananele îngheţate, ca să obţii rezultatul dorit. Nu merită să prepari prea mult o dată, dacă se recongelează, s-a dus consistenţa fabuloasă.)
Răcorire plăcută şi o zi frumoasă fără chimicale!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta