Efectele miraculoasei scorțișoare
efectele miraculoasei scorțișoare

Efectele miraculoasei scorțișoare



Chiar și aroma scorțișoarei este fermecătoare. Îți redă o stare de spirit plăcută, confortabilă, în plus reprezintă și un leac miraculos în privința sănătății tale.

Scorțișoara este utilizată începând din antichitate și nu întâmplător. Este excelentă împotriva diverselor virusuri și bacterii, de aceea poate să-ți fie de ajutor în cazul oricărei infecții în timpul iernii. Dacă simți că i-ar prinde bine sistemului tău immunitar puțină îngrijire, atunci consumă ceai sau cafea cu scorțișoară. De asemenea, este o idee bună să presari scorțișoară pe fructele proaspete, astfel nu numai că le conferi un miros plăcut și o aromă de nedescris, dar în același timp încetinești și procesul de fermentare. Efectele curative ale scorțișoarei includ capacitatea de a ajuta la producerea insulinei, de aceea este recomandată în mod special persoanelor cu diabet zaharat. Cel mai bine este să consumi zilnic puțină scorțișoară și în special în timpul mesei, decât pe stomacul gol. Echilibrează glicemia şi ajută la prevenirea unui atac de poftă după carbohidrați. Aceste lucruri mici te pot ajuta mult să ai o bună dispoziție și nu vor permite tristeții de iarnă să își lase amprenta asupra ta.

Aroma deosebită a scorțișoarei te va face cu siguranță să te îndrăgostești de ea.

Aceasta este recunoscută și datorită efectului de aromaterapie, pentru că după ce vei simți mirosul plăcut de scorțișoară, deja starea ta de spirit va fi mai bună. De aceea ne face atât de bine un pahar de vin fiert cu scorțișoară sau un compot, eventual un tort cu scorțișoară.

Dacă e vorba de scorțișoară, urmează și condimentele dulci de sărbătoare, care te fac să simți spiritul Crăciunului. Nu te abține de la micile ritualuri minunate de răsfăț, pentru că datorită acestora vei începe să resimți apropierea sezonului festiv. Picură ulei esențial de scorțișoară într-o lampă de aromaterapie, inhalează aroma condimentată a acesteia. Exfoliază-ți delicat pielea cu exfoliantul Manna cu lufa și bucură-te de momentul în care pielea ta întâlnește simultan revigoranta reîmprospătare și răsfățul mătăsos, pielea ta va fi îngrijită cu ajutorul materiei abrazive naturale și a uleiurilor catifelate, iar mirosul acestuia de scorțișoară și lămâie te va încânta, îți va mângâi sufletul.

Dintr-o seară completă de răsfăț perfect, alături de miereasma scorțișoarei nu poate lipsi bila de baie Manna, dulce-condimentată cu ulei din sâmburi de struguri. Imaginează-ți că te relaxezi într-o baie condimentată și te bucuri de alintul ingredientelor, în timp ce apa degajă parfumuri dulci-sublime. Aprinde lumânări de atmosferă și prepară-ți, pe lângă baia fierbinte, un ceai cu scorțișoară. După o zi obositoare, va fi o adevărată înviorare, te va calma și te vei relaxa. Nu îți nega un asemenea răsfăț, întrucât meriți cu adevărat un pic de „timp pentru tine”. Vei ieși din cadă, aproape renăscută.

Am lăsat la urmă o rețetă delicioasă de scorțișoară:

Baza ceaiului de scorțișoară poate fi batonul de scorțișoară sau scorțișoara sub formă de pudră, la care trebuie să adăugi doar apă fierbinte. Pentru 250 ml de ceai vei avea nevoie de un baton de scorțișoară mediu sau de o lingură de scorțișoară pudră. Toarnă peste scorțișoară apa clocotită, apoi lasă la infuzat 10 minute. Dacă dorești să creezi arome și mai spectaculoase, atunci adaugă la ceaiul tău 2 steluțe de anason (stelat) sau cuișoare şi îndulcește amestecul cu puțin zahăr de mesteacăn. Totodată, este o idee briliantă să adaugi puțină scorțișoară și la ceaiul tău negru sau verde preferat, în timpul infuzării. Vei vedea cum experiența ta va fi intensificată!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe