De ce vârstă arăţi?
de ce vârstă arăţi?

De ce vârstă arăţi?



Pari mai tânără sau chiar mai bătrână decât vârsta ta reală? Caracteristicile moştenite au un rol mult mai mic decât ţi-ai imagina. Cercetătorii de la Universitatea Duke care studiază îmbătrânirea au descoperit poate cei mai importanţi factori ai îmbătrânirii, studiind un grup format din femei şi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 26 şi 38 de ani.

Observaţiile lor nu sunt surprinzătoare, însă acum e prima oară când au reuşit să găsească dovezi ştiinţifice pentru o serie de factori care accelerează sau întârzie îmbătrânirea.

Printre participanţii la studiu, au arătat mai tineri decât vârsta reală cei care au fost mai sănătoşi în categoria lor de vârstă.
Au efectuat aproape douăzeci de tipuri de teste pentru a determina starea de sănătate a participanţilor: pe lângă tensiune, greutate corporală şi nivelul colesterolului, au observat schimbările în funcţionarea organelor interne ale participanţilor, au notat procesele inflamatorii din corpul lor la vârsta de 26, 32 şi 38 de ani, şi au monitorizat stilul de viaţă şi regimul alimentar.

Rezultatele cercetărilor par să confirme opinia care circulă de multă vreme, cum că genele sunt responsabile pentru îmbătrânirea pielii şi corpului doar într-o proporţie de 20 la sută, iar restul de 80 la sută depinde de noi, de modul de viaţă şi efectele mediului şi evenimentele vieţii prin care trecem.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe