Cu toate că s-au anunţat multe promisiuni, cosmeticele pline de micile perle din plastic se găsesc cu miile, în continuare. Biluţele din plastic folosite pentru o curăţare mai eficientă se regăsesc în paste de dinţi, demachiante, exfolianţi, geluri de duş, canale, lacuri şi mări şi vietăţile din ele. Astfel, ele ajung cu uşurinţă şi fără ştirea ta şi pe farfuria ta şi în organismul tău.
Printre ingredientele produselor, le regăseşti cu denumirea polyethylene (PE), polypropylene (PP), polyethylene terephthalate (PET), polymethyl methacrylate (PMMA), polytetrafluoroethylene (PTFE) şi nylon.
Sunt ieftin de produs şi deoarece diametrul unei microgranule este mai mic şi decât un milimetru, se pot transporta în cantităţi imense, se pot depozita pe termen nelimitat şi într-un flacon, se găsesc cu milioanele. În 2015, polietilena din peste cinci sute de tone de cosmetice a pătruns în apele naturale ale Germaniei, deoarece e aproape imposibil să filtrezi aceste bucăţi minuscule de plastic. De atunci, câteva firme de cosmetice au limitat sau au încetat fabricarea produselor cu microgranule, însă ele continuă să fie disponibile pe rafturile magazinelor.
După Statele Unite, acum se aliniază şi Marea Britanie în lupta pentru interzicerea completă a produselor cu microgranule, prin care ar putea preveni ca actorii industriei cosmetice – în contrast cu promisiunile anterioare - să continue să polueze apele vii şi natura.
Dacă îţi îngrijeşti pielea cu produse Manna, poţi simţi pe pielea ta că pot fi realizate cosmetice eficiente pentru curăţare şi exfoliere şi fără microgranule, care nu sunt deloc necesare.
În produsele Manna folosim mai multe variante, seminţe de mac, sare, zahăr, pudră de dovleac lufa, sâmburi de struguri măcinaţi, fulgi de ovăz şi petale de flori cu efect abraziv pentru a înlocui plasticele care se degradează extrem de încet şi poluează şi otrăvesc mediul aproape invizibil.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta