Avocado: nu este chiar așa de bun precum ai crezut?
avocado: nu este chiar așa de bun precum ai crezut?

Avocado: nu este chiar așa de bun precum ai crezut?Despre funcția sa în menținerea sănătății s-au scris deja sute de ode, inclusiv eu v-am scris despre efectele benefice și gustul său splendid, totuși îți recomand să nu consumi prea mult din această legumă exotică, întrucât culturile de avocado se întind pe suprafețșe atât de mari, încât deja au devenit nocive asupra mediului.

Te-ai fi gândit vreodată că mâncând pâine prăjită cu avocado contribui la eliminarea zonelor împădurite din Mexic?

„Pofta de avocado” ajunsă la noi tocmai din occident, a devenit recent atât de accentuată, încât în Mexic sunt defrișate anual mii de hectare de pădure, pentru a le înlocui cu culturile de avocado. Pe lângă faptul că astfel se elimină pădurile ce reprezintă înseamnă „plămânii” țării, la fel au de suferit și locuitorii. Datorită faptului că plantațiile de avocado necesită o cantitate ridicată de apă, se pun în pericol sursele de apă potabilă ale populației.

În ciuda impactelor negative și supărătoare asupra mediului, din păcate, tendințele nu arată cum că popularitatea avocado-ului ar scădea, ba mai mult, în momentul de față este una dintre cele mai faimoase legume. Astfel, nu este de mirare dacă, din păcate, pe lângă traficul de droguri din zilele noastre, cultivarea de avocado reprezintp una dintre cele mai profitabile afaceri.

Bineînțeles, toate faptele enumerate mai sus nu au scopul de a te descuraja să mai consumi vreodată avocado.

Tot ceea ce doresc să subliniez, este faptul că ar fi o idee mai bună să îl consumi cu moderație, de exemplu, numai atunci când nu găsești alte legume sau fructe de sezon, cum ar fi în timpul perioadei de iarnă. Organismului tău, cele mai benefice îi vor fi ingredientele actuale, sezoniere, deoarece acestea ascund mult mai multe vitamine și minerale. Cu acesta, nu îți faci numai ție personal un bine, ci și planetei, fiindcă o salvezi de emisia enormă de dioxid de carbon, datorată transportului de avocado. În plus, vei ajuta și micii cultivatori locali de legume și fructe, dacă nu optezi să adaugi în coșul tău de cumpărături mărfuri de import, aduse de la distanțe de mii de kilometri.

În cazul în care totuși îți dorești să cumperi avocado, îți recomand să cauți produsul cu eticheta „fair trade” sau avocado care provine din economia durabilă, pentru că astfel poți fi sigură că în timpul cultivării au avut grijă și de protecția mediului, luând în considerare și aspectele etice.

O altă soluție, mai poate fi să plantezi miezul de avocado, deşi există șanse relativ scăzute să ajungi să îți culegi avocado comestibil din propria grădină. Dar merită să încerci! Mai întâi, introdu în miez trei scobitori și pune-l într-un pahar cu apă, astfel încât să fie scufundat pe jumătate, iar după câteva săptămâni vor apărea mici rădăcini, pe care le lași să crească până la aproximativ 15 cm; din acestea se tai jumătate, astfel, rădăcinile sale vor deveni mai puternice. Peste câteva săptămâni poți planta noul miez într-un ghiveci.

În cazul în care ai încercat deja să plantezi avocado, așteptăm cu drag o fotografie despre cultura ta într-un comentariu! :)

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe