Animale de casă? Ce ziceți, „sigur, că da” sau „în nici un caz”?
animale de casă? ce ziceți, „sigur, că da” sau „în nici un caz”?

Animale de casă? Ce ziceți, „sigur, că da” sau „în nici un caz”?



Această dispută despre animalele de companie ținute în casă, mai ales dacă se iau în considerare efectele lor asupra adulților și mai ales a copiilor e veche ca pământul. Sunt murdare, le cade părul, le curg balele și cine știe în ce nu se bagă în timpul plimbărilor în afară? - acestea fiind doar unele dintre argumentele, care se aduc împotriva lor și pe care desigur că și tu le-ai auzit de nenumărate ori, însă te-ai decis totuși să ții sau cum să ții animale de companie în casă.

Însă treaba este cu totul alta, dacă aștepți un copil. Să rămână pisica? Cum va reacționa ea la copil? Nu va fi geloasă, nu îl va răni? Ce se întâmplă, dacă micuțul se îmbolnăvește pentru că va lua ceva de la animale?


Toate acestea sunt întrebări foarte serioase, pe care trebuie să-și pună fiecare, dacă urmează să intervină o asemenea schimbare în viața sa. Însă e bine să știi, că mai există un argument deosebit de serios pe lângă câinii și pisicile ținute în casă: există mai puțini copii alergici și suferinzi de astm în acele familii, care au un animal de companie. Ba mai mult, există și opinii, potrivit cărora nu este exagerat să comparăm aceste efecte de întărire a sistemului imunitar cu probioticele.

Animalele de companie întăresc sistemul imunitar al copiilor

Este adevărat, că pisicile și câinii care umblă pe afară pot fi murdare, însă potrivit unor teste de laborator acesta nu este deloc o problemă. Nenumăratele specii de bacterii pe care le poartă în casă pot contribui la întărirea rezistenței orgnismului la diferitele infecții. Căminele dezinfectate în mod excesiv cu nenumărate chimicale, aproape sterile au drept urmare exact opusul a ceea ce am vrut să realizăm prin crearea senzației de curățenie absolută. Prea puține bacterii sau prea puțin diverse din mediul înconjurător pot influența negativ sistemul imunitar, acesta percepând ca fiind periculoase și acele influențe care sunt de fapt inofensive.

Însă și medicii accentuează îndeosebi importanța spălatului pe mâini. Nu trebuie să folosești săpunuri antibacteriale, pentru că nu este nevoie de acestea, cel mai important e spălatul pe mâini cu săpun și ca acesta să dureze de cel puțin zece secunde. Acesta este cel mai eficient mod de protecție contra infecțiilor și trebuie să-i învățăm și pe cei mici să-l aplice. Chiar dacă ținem sau nu animale de companie în casă.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe