Ai grijă de sănătatea ochilor tăi
ai grijă de sănătatea ochilor tăi

Ai grijă de sănătatea ochilor tăi



Integritatea și frumusețea ochilor este poate una dintre cele mai dificile probleme, care ne preocupă pe mulți dintre noi: am face orice să evităm formarea ridurilor întunecate, pungilor de sub ochi și a ridurilor fine. Privirea radiantă este poate ce mai eficient elixir de întinerire, însă deoarece pielea din această zonă este cea mai sensibilă și subțire de pe față (pe lângă buze), aceasta trebuie îngrijită cu mare atenție.

Ce poți face ca să-ți păstrezi privirea radiantă?

  • Dacă porți ochelari, nu amâna controalele anuale, pentru a te asigura că porți ochelarii corespunzători. La alegerea ramei este bine să ții cont și de faptul, că aceasta trebuie să se așeze bine, să nu alunece pe nas, pentru că nici pielii tale nu face bine, dacă trebuie să-ți menții ochelarii în poziție cu mușchii feței. Tocmai de aceea se schimbă fața celor care renunță la ochelari de la o zi la alta: fața lor parcă se ușurează și devine mai netedă.

  • Dacă porți lentile de contact, igiena acestora este poate cel mai important lucru, pentru că atingerea ochilor cu mâinile nespălate și dacă nu dezinfectezi regulat suportul de lentile cu apă fierbinte, poate cauza infecții grave la ochi.

  • Foarte mulți sunt deosebit de sensibili la lumina prea intensă, de aceea le recomand, ca în loc să se strâmbe mai tot timpul să poarte ochelari de soare în aer liber. Lumina filtrată prin ochelarii de soare este de asemenea mult mai plăcută și după o zi petrecută cu studii sau cu muncă. În plus, lentilele ochelarilor de soare nu te ocrotesc doar de radiațiile solare care-ți afectează vederea, dar menajează și pielea sensibilă din jurul ochilor.

  • Pentru ochii inflamați sau obosiți poți folosi și remedii naturale: în medicina populară se recomandă pentru inflamațiile ochilor ceai de frunze de nucă sau de mușețel, iar pentru revigorarea ochilor obosiți, cu cearcăne poți folosi multe feluri de soluții, de la lingurița răcită, prin filtrul de ceai răcit, până la felii de castraveți sau cartofi, până când îți vei da seama care dintre aceste soluții îți convine cel mai mult.

  • În îngrijirea de zi cu zi este deosebit de important să te demachiezi în fiecare seară (pentru acesta poți folosi câteva picături de ulei de cocos sau alt ulei cosmetic pe o bucată de vată), pe timpul nopții să-ți răsfeți pielea cu un ulei bogat sau unt, iar ziua să utilizezi o crema de protecție solară și pe această porțiune.

  • Nu freca sau să nu tragi de pielea sensibilă din jurul ochilor în timpul îngrijirii pielii și la aplicarea machiajului, mai bine aplică uleiurile cu mișcări fine de batere.

  • Fii deosebit de precaută, cosmeticele bogate în uleiuri esențiale (de ex. de arbore de ceai) și cele cu efect de uscare, potrivite pentru îngrijirea tenului gras nu trebuie să ajungă la ochi.

  • Și încă ceva interesant pentru a încheia: poate nici nu te-ai gândit, dar lipsa și excesul de lichide în organism devin vizibile mai întâi în jurul ochilor. Nu ajunge să-ți hidratezi pielea în exterior, dacă nu consumi o cantitate potrivită de lichide sau dacă consumi prea mult zahăr, sare sau alimente cu aditivi, acest lucru se va arăta prima dată în jurul ochilor. Ochii obosiți, cu cearcăne și pungile de sub ochi evidențiază acest lucru.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe